Novice

S KUD Police Dubove o knjigah iz udobja lastne sobe

KUD Police Dubove v sklopu projekta »Migracije v resničnosti« od 10. feb. do 9. nov. 2020 vabi v spletni bralni klub, ki ga bo vodila Ana Jasmina Oseban. Pridružite se lahko od vsepovsod – in to iz udobja lastne sobe. Udeležba je brezplačna, a z obvezno prijavo (število mest je omejeno).

Kultura · 5. februarja 2020


Kafka je zapisal: »Knjiga mora biti sekira za zamrznjeno morje v nas.« Premakniti nas mora, nas v temelju spremeniti. In nekatere knjige to še kako zmorejo. Spletni bralni klub, v katerem se srečujemo vsak mesec, vodi izbor kakovostnih knjig. Katere knjige so kakovostne? Tudi o tem se pogovarjamo. Verjamemo, da so to tiste knjige, ki poleg zanimanje zbujajoče naslovnice in prijetnega papirja nudijo zlasti in predvsem vsebino, ki v nas sproža vprašanja, krha predsodke, nas brusi in vodi na nova ozemlja. Pomembno je, kako je knjiga napisana, kako je prevedena, kakšen proces jo je oblikoval v to, kar slednjič držimo v rokah.

KUD Police Dubove sporoča, da je posebnost njihovega bralnega kluba je, da se jim lahko pridružite od vsepovsod – in to iz udobja lastne sobe. Potrebujete samo dostop do interneta, računalnik ali telefon s kamero in mikrofonom ter nekaj osnovnih računalniških spretnosti. Srečanja bodo enkrat mesečno ob ponedeljkih zvečer na izbrane termine na enourni spletni konferenci. Vabljeni!

PROGRAM srečanj v spletnem bralnem klubu
ob PONEDELJKIH, od 19. do 20. ure

– 10. februar: Ivana Myšková: Bele živali so zelo pogosto gluhe. Prev. Tatjana Jamnik. Vnanje Gorice: KUD Police Dubove, 2019. 200 strani. (kratka proza)
– 2. marec: J. G. Ballard: Kristalni svet. Prev. Ana Jasmina Oseban. Vnanje Gorice: KUD Police Dubove, 2019. 192 strani. (roman)
– 6. april: Mirto Azina Hronidi: Eksperiment. Prev. Lara Unuk. Vnanje Gorice: KUD Police Dubove, 2020. 144 strani. (roman)
– 14. september: Sunjeev Sahota: Leto ubežnikov. Prev. Petra Meterc. Vnanje Gorice: KUD Police Dubove, 2020. 500 strani. (roman)
– 5. oktober: Igiaba Scego: Adua. Prev. Alenka Jovanovski. Vnanje Gorice: KUD Police Dubove, 2020. 200 strani. (roman)
– 9. november: Radka Denemarková: Spalne hibe. Prev. Tatjana Jamnik. Vnanje Gorice: KUD Police Dubove, 2020. 150 strani. (drama)

Roki za PRIJAVO na srečanja: 7. feb. I 28. feb. | 3. apr. | 11. sept. | 2. okt. | 6. nov. 2020.
Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna. Število mest je omejeno.
Dodatne informacije o prijavi, tehničnih zahtevah, postopku izvedbe ipd. na spletu KUD Police Dubove.

Spletni bralni klub vodi Ana Jasmina Oseban, organizira pa ga Kulturno-umetniško društvo Police Dubove v sodelovanju s Knjižnico Ivančna Gorica, Dobreknjige.si in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti. Spletni bralni klub je del projekta Migracije v resničnosti s podporo Ustvarjalne Evrope.

Spremljajte #Migracijevresničnosti #UstvarjalnaEvropa #bralniklub