Novice

Rezultati za Evropske platforme 2014

Izvajalska agencija za izobraževanje, AV in kulturo (EACEA) iz Bruslja je 5. avgusta 2014 objavila rezultate razpisa (EAC/S17/2013): Evropske platforme 2014. Med zgolj petimi izbranimi platformami je tudi platforma E-MERGING CREATIVITY, katere koordinator je Beletrina, zavod za založniško dejavnost iz Ljubljane. Zavod En Knap in društvo MOTA pa sta člana dveh drugih platform. Čestitamo!

Rezultati · 12. januarja 2016

Na razpis (glej pregled), ki je potekal prvič in se je zaključil 19. marca 2014, je prispelo 24 prijav. Iz Slovenije je bila poslana ena prijava, ki je bila uspešna, kar pomeni, da je Slovenija na tem razpisu 100-odstotno uspešna. Največ prijav je prispelo iz Francije (4), Belgije (4), Velike Britanije (3) in Avstrije (3), po dve iz Italije in Nizozemske, poleg Slovenije pa so po eno prijavo prispevale še Danska, Nemčija, Španija, Grčija in Češka.

Izmed prispelih prijav je bilo izbranih pet (5) evropskih platform, ki bodo prejele triletno podporo EU za izvajanje aktivnosti platforme. Podpora EU lahko znaša največ 80 odstotkov upravičenih stroškov aktivnosti platforme. Izbrane platforme bodo prejele finančno podporo EU v skupni višini 2.286.296,80 EUR.

Izbrane platforme:
– Liveeurope (koordinator: Ancienne Belgique, BE)
– Aerowaves (koordinator: Aerowawes, VB)
– E-Merging Creativity (EMC) >>> Versopolis (koordinator: Beletrina, SI)
– IN SITU Platform (koordinator: Association Lieux Publics Centre National de –Creation des Arts de la Rue, FR)
– SHAPE – Sound, Heterogenous Art and Performance in Europe (koordinator: Meetfactory O.P.S, CZ)

V petih platformah, ki jih vodijo organizacije iz Francije, Velike Britanije, Belgije, Češke republike in Slovenije, sodeluje skupaj kar 82 organizacij iz 26 različnih evropskih držav. Zavod Beletrina kot vodja platforme “EMC” pa ni edina uspešna organizacija iz Slovenije. Čestitamo tudi uspešnima članoma platform Aerowaves (VB) – zavodu En Knap in Sound, Heterogenous Art & Performance (SHAPE) – društvu MoTA!

Platforme so sestavljene iz koordiantorja platforme (vodja projekta) in najmanj desetih (10) evropskih kulturnih organizacij, iz najmanj desetih (10) različnih državah, ki sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa.
Naslednji razpis za podporo aktivnosti evropskih platform bo objavljen decembra 2014 (predviden rok za prijavo: 25. februar 2015). Izbrane organizacije bodo na drugem od skupno treh razpisov za platforme prejele podporo za dvoletno izvajanje aktivnosti.

Beletrina, zavod za založniško dejavnost iz Ljubljane je v platformo E-MERGING CREATIVITY (EMC) povabila partnerske organizacije iz desetih (10) različnih evropskih držav.
Platforma EMC je zasnovana kot vseevropski pesniški projekt uglednih literarnih festivalov, ki želi izpostaviti, povezati, približati najboljšo poezijo perspektivnih avtorjev in skozi partnerska vzajemna oplajanja ustvarjati vseevropsko dodano vrednost in trajnostno vizijo izhodiščne ideje.

Člani platforme:
– ARS Poetica O.Z. (ARS POETICA), SK
– Circolo dei ViaggiatorI nel tempo (C.V.T.), IT
– Föreningen Littfest, SE
– Instytut Kultury Miejskiej (City Culture Institute), PL
– Ledbury Poetry Festival, VB
– Nacionalna ustanova Struski veceri na poezijata – Struga, FYROM
– Poetinis Druskininkų Ruduo (DRUSKININKAI POETIC FALL), LT
– Poëziecentrum VZW, BE
– Studentsko kulturno umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” (SKUD IGK), HR
– Unabhängiges Literaturhaus NÖ, AT

Več informacij o platformi EMC na CED Slovenija.
Več informacij o razpisu na spletni strani EACEA.

Glej tudi:
Rezultati razpisa
Prijave po državah
Višina zaprošenih sredstev (tabela)
Višina zaprošenih sredstev (graf)