Novice

Razmišljate o razpisu Ustvarjalna Evropa – Laboratorij za ustvarjalne inovacije?

Če, potem ste 20. junija vabljeni na spletni pitching za razpis Ustvarjalna Evropa Laboratorij za ustvarjalne inovacije, ki ga organiziramo centri CED v sodelovanju z Izvajalsko agencijo EACEA.

Dogodki, Priložnosti · 12. maja 2022

Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z mrežo CED in Izvajalsko agencijo EACEA vabi na spletni pitching za razpis Ustvarjalna Evropa Laboratorij za ustvarjalne inovacije. Na dogodku lahko sodelujete aktivno s predstavitvijo projekta ali v občinstvu in se kot partner pridružite predstavljenim projektom oz. se z namenom sodelovanja povežete s prisotnimi udeleženci.
Med prijavljenimi bomo izbrali 14 organizacij, ki bodo predstavile projektno idejo, s katero želijo k sodelovanju povabiti mednarodne partnerje. Vsak udeleženec bo imel na voljo 5 minut za predstavitev svojega projekta ter 2–3 minute za vprašanja in odgovore iz publike.

KAJ: Spletni dogodek Pitch Your Innovation!
KDAJ:
Ponedeljek, 20. junij 2022, od 10.00 do 13.00.
KJE: Na spletu (okolje Zoom)
PRIJAVE:
– S svojim projektom (z namenom predstavitve) se prijavite do 31. maja TUKAJ.
– Če se dogodka želite udeležili le kot opazovalka_ec, se lahko prijavite do 17. junija TUKAJ.

Dogodek organizirajo centri Ustvarjalna Evropa iz Avstrije, Češke, Danske, Francije, Irske, Italije, Hrvaške, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovenije, Slovaške in Španije.

O razpisu MEDSEKTORSKI SKLOP – Laboratorij za ustvarjalne inovacije
CREA-CROSS-2022-INNOVLAB, rok za oddajo vlog 7. september 2022
Evropska Komisija želi z ukrepom „Laboratorij za ustvarjalne inovacije“ spodbujati inovativne pristope k ustvarjanju vsebin, dostopu, distribuciji in promociji v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih ter v drugih sektorjih. Ti pristopi upoštevajo digitalni prehod in zajemajo tako tržno kot tudi netržno razsežnost.
Laboratorij bo omogočil oblikovanje inovativnih rešitev (npr. orodij, modelov in metodologij), ki se lahko uporabljajo v avdiovizualnem sektorju in vsaj še enem ustvarjalnem in/ali kulturnem sektorju. Rešitve morajo imeti potencial za prodor na trg.