Novice

Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje

Seminar o transnacionalnem sodelovanju, mednarodni mobilnosti in črpanju sredstev EU lahko 30. marca (Medvode) SPREMLJATE NA SPLETU. Zaradi novih omejitvenih ukrepov, ki jih je sprejela vlada, odpovedujemo dogodka v Slovenj Gradcu (1. april) in Murski Soboti (8. april).

Dogodki · 29. marca 2021

Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na serijo javnih seminarjev pod naslovom Prvi koraki, ki bodo organizirani na lokaciji (omejeno število udeležencev) in na spletu.

Seminarji so namenjeni ustvarjalcem, profesionalcem, uradnikom in odločevalcem v kulturi, ki jih zanima transnacionalno sodelovanje, mednarodna mobilnost in črpanje sredstev EU na področju kulture.

KJE in KDAJ: Seminar, ki ga lahko spremljate na SPLETU, bomo v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizirali v Medvodah, 30. marca, od 14:00 do 15:30.

Dogodka v Slovenj Gradcu (1. april) in v Murski Soboti (8. april) sta zaradi novih omejitvenih ukrepov, ki jih je sprejela vlada, odpovedana.

KAJ: Seminar omogoča pridobitev znanj in veščin, ki so potrebna za mednarodno kulturno povezovanje in sodelovanje. Pri tem želimo udeležence dogodka spodbuditi k črpanju sredstev iz proračuna EU. Poleg napotkov in primerov dobre prakse, bo ekipa Motovile po zaključku posameznega seminarja na voljo za brezplačno svetovanje. Na vsaki lokaciji so na voljo trije termini po 30 min. Prednost imajo organizacije iz lokalnega okolja, ki se bodo udeležile seminarja in se odločajo za prve korake na poti mednarodnega sodelovanja.

PROGRAM
I. Pregled uspehov slovenskih ustvarjalcev v Ustvarjalni Evropi 2014–2020
II. Uvod v novo Ustvarjalno Evropo 2021–2027: glavne napovedne spremembe
III. Pogovor z gosti: primeri dobre prakse
– Tanja Hladnik (Zavod Otok) in Mateja Hafner Dolenc (Združenje zgodovinskih mest Slovenije) v Medvodah
– Andreja Hribernik (Koroška galerija likovnih umetnosti) in Bjanka Kršmanc (Pionirski dom – Center za kulturo mladih) v Slovenj Gradcu ODPOVEDANO
– Sara Božanić (Inštitut za Transmedijski dizajn) in Maja Pegan (Društvo Hiša!) v Murski Soboti ODPOVEDANO
[Spletni dogodek traja 90 minut.]

PRIJAVE:
Za udeležbo dogodka na spletu se prijavite na povezavi za TUKAJ.
Za udeležbo v živo nam pišite na info@ced-slovenia.eu. Na voljo bo zelo omejeno število mest. Upoštevati moramo namreč veljavne predpise vlade in aktualna priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Prednost pri udeležbi v živo bodo imeli predstavniki organizacij, ki se bodo udeležili tudi individualnega svetovanje po zaključku seminarja, in imajo sedež/delujejo v regiji, kjer dogodek organiziramo.

Udeležba na lokaciji v Medvodah ni več možna, saj so vsa razpoložljiva mesta že zasedena. Dogodek lahko spremljate na spletu v okolju Zoom.

Dodatne informacije: info@ced-slovenia.eu

Prvi koraki so del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela. Serija usposabljanj zavoda Motovila je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancirajo tudi Mestna Občina Ljubljana, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za kulturo.