Novice

Prvi koraki za mednarodno kulturno sodelovanje #2 v Slovenj Gradcu

Svetovanje Prvi koraki #2 v Slovenj Gradcu, 14. maja, je namenjeno ustvarjalcem, profesionalcem, uradnikom in odločevalcem v kulturi, ki jih zanima transnacionalno sodelovanje, mednarodna mobilnost in črpanje sredstev EU na področju kulture. 

Dogodki · 7. maja 2021

Zavod Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, in Koroško galerijo likovnih umetnosti vabi na osebna svetovanja na temo mednarodnega sodelovanja na področju kulture.

KJE in KDAJ: Svetovanja Prvi koraki bomo organizirali v Koroški galeriji likovnih umetnosti (Glavni trg 24, Slovenj Gradec), v petek, 14. maja od 13:00 do 14:30 ure. Na voljo je samo šest terminov po 30 min, zato vam priporočamo čimprejšnjo rezervacijo svojega termina.

PRIJAVE: Za rezervacijo prostega termina za svetovanje na lokaciji, pišite na info@ced-slovenia.eu. Upoštevati moramo veljavne predpise vlade in aktualna priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Udeležencem Prvih korakov priporočamo, da se pred svetovanjem udeležijo tudi dogodka Ustvarjalne sinergije, ki bo potekal prav tako v petek, 14. maja od 11:00 do 12:30, na isti lokaciji in na spletu. Ustvarjalne sinergije organiziramo v sodelovanju s partnerji iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Osrednji namen mednarodnega dogodka je izmenjava izkušenj in dobrih praks Ustvarjalne Evrope v soseščini. Ustvarjalne sinergije so nadaljevanje dogodka Sharing Practices in COVID times, ki ga 6. maja organizira Izvajalska agencija EACEA.

Prvi koraki so del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela. Serija usposabljanj zavoda Motovila je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancirajo tudi Mestna Občina Ljubljana, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za kulturo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.