Novice

Prispevajte k vmesni oceni Ustvarjalne Evrope

Program Ustvarjalna Evropa je »na pol poti« do svojega zaključka leta 2020. Po mnenju Komisije je zdaj čas za vmesno oceno programa, ki bo služila kot podlaga za pripravo naslednje generacije programa financiranja za kulturne in ustvarjalne sektorje. Zdaj je priložnost – drznite si podati oceno!

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 5. septembra 2016

Od začetka tokratnega proračunskega obdobja Evropske unije (2014–2020) je minilo že dve leti in pol. Evropska komisija (DG EAC) se je odločila sprožiti postopek ocenjevanja programa Ustvarjalna Evropa. Vmesna ocena bo služila izboljšanju (razpisnih) smernic programa do njegovega izteka leta 2020, predvsem pa bo podlaga za nov program financiranja za kulturne in ustvarjalne sektorje, ki bo vzpostavljen po letu 2020.

Komisija je napovedala, da bo med januarjem in aprilom 2017 pripravila javno posvetovanje ovrednotenja (evalvacija) programa Ustvarjalna Evropa. Že zdaj začnite pripravljati zapiske o prednostih in slabostih programa, ekipa CED Slovenija pa vas bo pravočasno obvestila, kdaj in kako jih predložiti Komisiji.

Še pred javnim posvetom je (oziroma bo) Komisija k podaji ocene povabila tudi oblikovalce politik in strokovno javnost v kulturnem in ustvarjalnem sektorju, na primer Ministrstvo za kulturo, Slovenski filmski center ali zavod Motovila (CED Slovenija).

Komisija je za podajo skupne ocene deležnikov v kulturnih in ustvarjalnih sektorjev pooblastila zunanjega izvajalca, tj. ICF International (Watling House, 33 Cannon Street, London, EC4M 5SB, UK). Vprašalnik omenjene institucije na temo Ustvarjalne Evrope je zato verodostojen. V kolikor ste ga prejeli, vas pozivamo k podaji ocene programa. Vaša ocena je namreč lahko pomemben prispevek pri preoblikovanju trenutnega programa, predvsem pa lahko vpliva na oblikovanje novega programa financiranja za kulturni in ustvarjalni sektor po letu 2020.

Popravljeno: 18. 10. 2016