Novice

Pridružite se Bralnemu vlaku

Bralni vlak je zabavna literarna družinska aktivnost, ki vašo domišljijo odpelje na različne konce sveta, resničnega ali izmišljenega, medtem ko ostajate doma. Spodbuja k branju in je del aktivnosti projekta Reading Station / Literarni kolodvor, v sklopu katerega bo KUD Sodobnost poskrbelo za prevode desetih izjemnih literarnih del z različnih koncev Evrope.

Kultura · 8. aprila 2020

Z Bralnim vlakom KUD Sodobnost spodbuja k branju knjigolačne in nagrajuje knjigožerce. Za udeležbo sta potrebna dva, ki iščeta motivacijo ali bi svoje navdušenje rada delila. V tekmovalčevih rokah se lahko znajde katera koli knjiga, pazite le, da ustreza vaši starosti. Bralni vlak bogato nagrajuje z novimi obzorji, prinaša pa tudi lepe nagrade.

Kdo lahko tekmuje?

Lokomotiva predstavlja tandem dveh bralcev, odraslega (starša, skrbnika, starega starša, strica ali teto) in otroka, ki z branjem knjig zbirata vagone in s tem tekmujeta z drugimi lokomotivami, torej z drugimi tekmovalnimi pari.

Kdaj se tekmovanje konča?

Tekmovanje se konča 23. aprila 2021. Takrat se bo v zabavnem literarnem kvizu pomerilo pet tandemov, ki bodo svojim lokomotivam priključili največ vagonov. Zmagovalni tandem bo nagrajen z obiskom VETROVNIKA.

Preveri, kako se priključiti na Bralni vlak:

TUKAJ vstopim na bralni vlak.
TUKAJ dobim več informacij.

Kaj berejo tekmovalci?
V tekmovalčevih rokah se lahko znajde katera koli knjiga. Kaj berejo drugi tekmovalci, lahko preverite na TEKMOVALNEM PERONU.

Kaj največkrat sporočajo tekmovalci Bralnega vlaka?
Da so otroci tisti, ki k branju spodbujajo odrasle. Zdaj je čas, da preberete vse tiste knjige, ki čakajo na policah.

Kdo vse je že na Bralnem vlaku?
Tekmovanje se je začelo 21. marca in bo trajalo eno leto. Doslej se nam je pridružilo 82 bralcev. Med njimi lahko najdete tudi lokomotivo direktorice JAK Renate Zamida, ki bere s sinom Cirilom, knjižne blogerke Alenke Štrukelj, ki bere s sinom Rožletom, novinarja, urednika in poročevalca Toneta Hočevarja, ki bere z vnukinjo Pio …

Bralni vlak je del aktivnosti projekta Reading Station / Literarni kolodvor, v sklopu katerega bo KUD Sodobnost poskrbelo za prevode desetih izjemnih literarnih del z različnih koncev Evrope.