Novice

Kako pridobiti PIC kodo in spletno prijavnico

Za sodelovanje na razpisih programa Ustvarjalna Evropa se mora vsaka organizacija najprej registrirati na portalu »EU Login« in pridobiti t. i. identifikacijsko PIC kodo. Preverite, ali je vaša organizacija PIC kodo že pridobila preko sodelovanja na razpisih drugih EU programov. Predvsem pa ne odlašajte z registracijo!

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 17. januarja 2016

Vse organizacije, ki želijo sodelovati na razpisih programa Ustvarjalna Evropa, se morajo pred izpolnjevanjem spletne prijavnice najprej registrirati v enotnem registracijskem sistemu preko EU Funding and Tenders Portal in pridobiti t. i. identifikacijsko kodo PIC (Participant Identification Code), ki je osnovni in nujni predpogoj za spletno prijavo na katerikoli razpis programa Ustvarjalna Evropa. Vaši organizaciji bo dodeljena trajna PIC koda, ki jo skrbno shranite za morebitne prihodnje prijave.

Preverite, ali je vaša organizacija PIC kodo že pridobila preko sodelovanja na preteklih razpisih programa Ustvarjalna Evropa ali drugih programov financiranja EU (npr. Erasmus+, Evropa za državljane, Obzorje 2020). V tem primeru vam PIC kode ni potrebno ponovno pridobiti, saj ste že registrirani. Uporabite torej obstoječo PIC kodo. Predlagamo, da PIC kodo natisnete in jo shranite skupaj z geslom in uporabniškim imenom.

4 koraki do PIC kode

1) Ustvarite EU Login račun: Preden začnete s postopkom registracije, morate imeti račun na EU Funding and Tenders Portal (nekdanji Participant Portal). S tem pridobite uporabniško ime in geslo, ki omogoča pooblaščenim uporabnikom, da se vpišejo v širok nabor sistemov. Račun ustvarite na spletni strani EU Login.

2) Po odprtju EU Login računa lahko dostopate do spletnega portala EU Funding and Tenders Portal in pričnite z registracijo vaše organizacije (glej Register your organisation). Spletna stran za registracijo je dostopna tukaj.

3) Aplikacija vas po korakih vodi skozi celoten postopek registracije: Po vnosu vseh zahtevanih podatkov o organizaciji (ime organizacije, davčna številka, matična številka, naslov, kontaktni podatki …) še enkrat preverite vse podatke, kliknite SUBMIT in tako ste pridobili PIC kodo.

Predlagamo, da PIC kodo natisnete in jo shranite skupaj z geslom in uporabniškim imenom. OPOZARJAMO vas, da registracija s tem še ni zaključena! Na portal je treba naložiti še zahtevana dokazila.

Ko vnesete vse zahtevane podatke, boste prejeli potrditveno elektronsko sporočilo; prejela ga bo tista oseba, ki je registrirana v portalu EU Login. Potrditveno sporočilo vsebuje podatke, ki ste jih navedli ob registraciji, ter PIC kodo. Skrbno preverite vse podatke in sledite nadaljnjim navodilom.

4) Nalaganje dokazil: Za registracijo in pridobitev PIC kode potrebujete zgolj podatke o organizaciji, ki smo jih navedli zgoraj, ob tem pa vas opozarjamo, da je registracija končana šele, ko na portal naložite tudi vse zahtevane dokumente!

Kako do ePrijavnice (eForm)

1) Na spletni strani Izvajalske agencije EACEA kliknite na povezavo Create new application for funding.

2) Izberite program Creative Europe (Ustvarjalna Evropa), nato pa kliknite na vrstico, v kateri je navedena razpisna shema, ki vas zanima. Pri tem bodite pozorni, ali ste pravilno izbrali naziv sheme, vrsto/žanr projekta in razpisni rok, na katerega se prijavljate.

3) Vpišite svojo PIC kodo (in PIC kode partnerjev, če jih razpis zahteva) in kliknite Create Application e-form (oblikuj prijavni e-obrazec).

4) Shranite e-obrazec na svoj računalnik.

5) Preden začnete izpolnjevati prijavni obrazec za razpis programa Ustvarjalna Evropa, natančno preberite razpisno besedilo (Call notice) in smernice izbranega razpisa (Guidelines).

6) Pri izpolnjevanju prve strani e-obrazca še enkrat pozorno preverite, ali izpolnjujete pravo prijavnico za pravi razpis in ustrezen rok (npr. če ste slučajno izbrali prijavni obrazec za dokumentarne filme, v resnici pa prijavljate igrani film, bo avtomatično vnesen znesek MEDIA podpore, ki vam je na voljo, napačen in ga ne bo možno naknadno popraviti).