Novice

Položaj žensk v filmski industriji – Eurimages panel

Med 7. in 11. decembrom bo Slovenija v Ljubljani gostila 141. sejo upravnega odbora Eurimages, sklada Sveta Evropa za evropske filmske koprodukcije. Zainteresirana strokovna javnost je 8. decembra vabljena na strokovni panel o zastopanosti žensk v filmski industriji.

Dogodki · 1. decembra 2015

Upravni odbor Eurimagesa sestavljajo predstavniki 36 držav (vključno s Slovenijo), ki odločajo o porazdelitvi sredstev podpore posameznim filmskim projektom – koprodukcijam, promociji, distribuciji ter prikazovalcem. Na zaprtem večdnevnem srečanju bodo člani odločali o podporah za projekte, ki so bili prijavljeni na zadnjem roku, poleg tega pa bodo imeli priložnost spoznati slovensko filmsko pokrajino in ustanove ter se v okviru družabnih dogodkov Slovenskega filmskega centra srečati z domačo filmsko stroko.

PANEL O POLOŽAJU ŽENSK V FILMSKI INDUSTRIJI
Zainteresirana javnost je vabljena k udeležbi na odprtem javnem dogodku v okviru sicer zaprtega srečanja: panel z naslovom “Položaj žensk v sodobni evropski in slovenski filmski industriji” bo v torek, 8. decembra med 18.00 in 20.00 uro potekal na ljubljanski AGRFT – Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

Gre za javno predstavitev dejavnosti Eurimagesove delovne skupine za enakopravnost spolov (Gender equality working group), ki od svoje ustanovitve l. 2013 spremlja zastopanost žensk v evropski filmski industriji in je na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu sprejela deklaracijo predstavnikov ministrstev in nacionalnih filmskih fondov.

Ljubljanski dogodek bo odprl predsednik Eurimagesa, Roberto Olla, Sanja Ravlić in Isabel Castro Martinezbosta predstavili delo delovne skupine, položaj žensk v slovenski filmski industriji pa Maja Weiss in Urša Menart. Okroglo mizo s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami in ustvarjalci bo moderirala Jelka Stergel (celoten program dogodka).