Novice

Podpora EU za novičarske medije

Trenutno je aktualni razpis za podporo novinarskim partnerstvom (odprt do 7. septembra 2022). Centri CED iz 13 držav, med njimi CED Slovenija, 1. julija organiziramo dogodek “NEWS Pitch“ za medije in novinarske organizacije.

Dogodki, Priložnosti · 11. maja 2022

Ker je pandemija močno prizadela sektor novičarskih medijev in glede na vse večje izzive, ki jih prinašajo dezinformacije in spremembe ustvarjanja prihodkov, je Evropska komisija decembra 2020 začela izvajati pobudo NEWS kot del širšega načrta za pomoč avdiovizualnemu in medijskemu sektorju pri okrevanju. Pobuda združuje več instrumentov financiranja, med njimi nepovratna sredstva za projekte sodelovanja medijev omogoča program Ustvarjalna Evropa v okviru medsektorskega sklopa.

Trenutno je aktualni razpis Ustvarjalna Evropa za podporo novinarskim partnerstvom, CREA-CROSS-2022-JOURPART, odprt do 7. septembra 2022.

Z namenom informiranja in (mednarodnega) povezovanja, Motovila (CED Slovenija) za medije in novinarske organizacije, ki jih zanima sodelovanje na razpisih programa Ustvarjalna Evropa, soorganizira dva spletna dogodka:
7. junija v sodelovanju z Društvom novinarjev Slovenije spletno informativno srečanje: podpora Ustvarjalne Evrope za novičarske medije
1. julija s centri CED dogodek “NEWS Pitch“.

Več o podpori EU za novičarske medije tukaj ali v letaku Izvajalske agencije EACEA (.pdf).