Novice

Podoba kinematografa v digitalni dobi

Vabljeni na strokovno srečanje Art kino mreže Slovenije z naslovom Podoba kinematografa v digitalni dobi, ki bo v torek, 15. novembra 2016, ob 14.00 v dvorani Lili Novy Cankarjevega doma v Ljubljani. 

Priložnosti · 10. novembra 2016

Art kino mreža Slovenije svoje iniciative že nekaj let iz tehničnih vprašanj preusmerja v programske pobude. Na srečanju združenja, ki bo potekalo v času ljubljanskega filmskega festivala (LIFFe), bodo skozi primere dobrih praks ugotavljali, ali se kinematografi v novem času vedno manj zanašajo na redne oblike distribucije filmov in ali so v njihovih programskih shemah vedno bolj prisotne posebne projekcije, dogodki, ki dajejo filmu dodano vrednost (event cinema), filmske klasike, prenosi koncertov in oper ter številne druge vsebine, ki nadgrajujejo in v novem digitalnem okolju spreminjajo tradicionalni koncept kinematografa.

Nove, sodobne vizualne platforme zahtevajo premislek o tem, kako se lahko kinematografi prilagodijo novim razmeram, kako lahko s pomočjo digitalnih vsebin gradijo svoje občinstvo in obenem ohranjajo čarobnost “velikega platna”.

Gostje posveta bodo Linda Beath (Ideal Filmworks), ki v Sloveniji gostuje na povabilo CED Slovenija/Motovila, Jožko Rutar in Rok Sečen (Monoo).

Dogodek je namenjen tako članom Art kino mreže Slovenije kot tudi širši javnosti.

Vabljeni!