Novice

Plan B za mednarodno mobilnost v kulturi

Spletni pogovor s predstavniki evropskih mrež: o izzivih in strategijah prečenja meja za kulturno povezovanje in sodelovanje, potem ko je covid-19 postal del našega življenja. Na spletu, 10. junija.

Dogodki, Za medije · 21. maja 2021

KDAJ: četrtek, 10. junij od 13:00 do 14:30
KJE: na spletu (okolje Zoom)
GOSTJE: Marie Le Sourd (On the Move), Barbara Poček (IETM), José Rodríguez (Trans Europe Halles), moderira Ragnar Siil (Cultural Policy Designers Network)
PRIJAVE zbiramo do četrtka, 10. junija do 12:00, na povezavi TUKAJ.
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Več informacij tukaj.

Dogodek je del cikla spletnih pogovorov Plan B za kulturne politike evropskih mest, katerih namen je izmenjava izkušenj med evropskimi mesti v zvezi z zagotavljanjem stabilnega okolja umetniškim in kulturnim ustvarjalcem in organizacijam v času krize, ki jo je sprožila pandemija. Primeri dobre prakse in premisleki so lahko zgled in spodbuda za evropska mesta v času, ko je nujno poiskati nove načine delovanja kulturnih subjektov.

Cikel spletnih pogovorov Plan B organizirata zavod Motovila in Mestna občina Ljubljana. Dogodek Plan B za mednarodno mobilnost v kulturi je del programa partnerske mreže Platforma Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Delovanje zavoda Motovila podpirata tudi Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za javno upravo.