Novice

Pionirski dom vabi mlade umetnike k sodelovanju v Nemčiji

Pionirski dom – Center za kulturo mladih skupaj z nemškim partnerjem ALTONALE Gmbh vabi mlade umetnike k sodelovanju in izvajanju aktivnosti projekta LIBERTY s podporo Ustvarjalne Evrope, in sicer med 19. in 21. jun. 2020 v Hamburgu. Prijava do 27. jan. 2020.

Kultura · 7. januarja 2020

Projekt Liberty / Svoboda je usmerjen k mladim in različnim oblikam umetnosti kot so likovna umetnost, film, ples, gledališče in umetnost v javnem prostoru. Naštete kulturne dejavnosti skozi svoje delovanje izvaja tudi Pionirski dom – Center za kulturo mladih, razširjeno in poglobljeno predvsem skozi festivale, ki omogočajo javno predstavitev mladim ustvarjalcem.

Pionirski dom skupaj s partnersko institucijo ALTONALE Gmbh vabi k sodelovanju na festivalu STAMP v Hamburgu, med 19. in 21. junijem 2020:
1. Mlade umetnike vseh umetniških področij, stare od 18 do 30 let.
2. Mlade umetnike s področja grafitov in urbane umetnosti, stare od 18 do 30 let.
3. Vodje evropskih delavnic raznolikih umetniških področij.

1. MLADI UMETNIKI – ustvarjalni tabor & delavnice

Vabljeni so mladi evropski umetniki (18 do 30 let) z vseh področij kulturno-umetniških področij: vizualne umetnosti, plesa, gledališča, filma, performansa, glasbe, cirkusa, literature itd., da sodelujejo na ustvarjalnem taboru z delavnicami in pri pogovoru na temo SVOBODA/LIBERTY. Altonale Gmbh krije nastanitev, prehrano in potne stroške.
PRIJAVITE se lahko do 27. januarja 2020 na naslov vesna@pionirski-dom.si in s pripisom »CreativeCamp 2020«. Ob prijavi priložite kratko motivacijsko pismo (največ pol A4), ki naj vključuje področje vašega umetniškega delovanja in pojasnite, zakaj vas zanima evropska umetniška izmenjava.

2. LIBERTY ART

K ustvarjanju umetniškega dela na temo SVOBODA/LIBERTY v javnem prostoru so vabljeni mladi evropski umetniki (18 do 30 let), ki delujejo na področju grafitov / urbane umetnosti. Altonale Gmbh krije nastanitev, prehrano, potne stroške in honorar.
PRIJAVITE se lahko do 27. januarja 2020 na naslov vesna@pionirski-dom.si s pripisom »LIBERTY ART 2020«. Ob prijavi priložite kratko motivacijsko pismo in primer vašega umetniškega dela.

3. VODJA DELAVNICE

Organizator festivala v Hamburgu išče tudi vodje delavnic z vseh kulturno-umetniških področij: likovna umetnost, ples, predstava, glasba, cirkus, literatura itd. Izbrani kandidati bodo za mlade umetnike organizirali ustvarjalne tabor z delavnicami in predavanja na temo SVOBODA/LIBERTY. Altonale Gmbh krije nastanitev, prehrano, potne stroške in honorar.
PRIJAVITE se lahko do 27. januarja 2020 na naslov vesna@pionirski-dom.si s pripisom »Workshop CreativeCamp 2020«. Ob prijavi priložite kratko motivacijsko pismo (največ pol A4), ki naj vključuje področje vašega umetniškega delovanja in pojasnite, kaj vas zanima pri evropski umetniški izmenjavi.