Novice

Pionirski dom vabi mlade glasbenike na rezidenco na Dansko

Pionirski dom – Center za kulturo mladih v okviru projekta LIBERTY s podporo Ustvarjalne Evrope išče mlade glasbenike za sodelovanje s partnersko institucijo SWINGING EUROPE (Danska). Rok prijave do 31. dec. 2019.

Kultura · 19. decembra 2019

Projekt Liberty / Svoboda je usmerjen k mladim in različnim oblikam umetnosti kot so likovna umetnost, film, ples, gledališče in umetnost v javnem prostoru. Naštete kulturne dejavnosti skozi svoje delovanje izvaja tudi Pionirski dom – Center za kulturo mladih, razširjeno in poglobljeno predvsem skozi festivale, ki omogočajo javno predstavitev mladim ustvarjalcem.

Danski partner projekta Liberty, Swinging Europe, išče mlade glasbenike/pevce, stare do 30 let, da se pridružijo na rezidenci in lokalni turi na Danskem, ki bo organizirana med 30. julijem in 12. avgustom 2020. Rezidenca traja 10 dni in vključuje delavnico »Band Camp« (3 dni), turnejo po Danski (6 dni) in studijsko snemanje (1 dan).

Na razpis se lahko prijavijo glasbeniki iz evropskih držav (ne nujno članic EU), tudi priseljenci, ki živijo v EU. Swinging Europe bo izbranim glasbenikom dodelila 1.300 EUR podpore za vse aktivnosti (»Band Camp«, turnejo in studijsko snemanje). Stroške nastanitve in prehrane krije organizator, tudi potne stroške do 320 EUR na osebo.

Dodatne informacije in prijave do 31. decembra 2019:
vesna@pionirski-dom.si s pripisom »LibertyEU glasbenik«.