Novice

Pesniki sodobnosti – Glasovi prihodnosti: poziv pesnicam in pesnikom

Pionirski dom – Center za kulturo mladih je s ciljem obuditi strast do poezije objavil poziv pesnicam in pesnikom za sodelovanje na delavnicah projekta »Poets of Today – Voices of Tomorrow« s podporo Ustvarjalne Evrope. Rok prijave: 20. december 2022.

Priložnosti · 6. decembra 2022

Pionirski dom – Center za kulturo mladih kot del dejavnosti evropskega projekta Pesniki sodobnosti – Glasovi prihodnosti išče deset slovenskih pesnic in pesnikov, ki bodo na določen dan v letu 2024 obiskali deset slovenskih srednjih šol.
Izbrane pesnice in pesniki bodo v sklopu priprav na nastop – mentorskih delavnic imeli priložnost sodelovati s strokovnjaki s področij gledališča, improvizacije in govorne tehnike.
Poleg ustvarjanja novih znanj, obiska šole in literarnih branj, bo v okviru projekta izšel tudi zbornik, v katerem bo dodana ena pesem sodelujoče pesnice in pesnika, ki bo prevedena tudi v angleščino. Pesnice in pesniki bodo za sodelovanje pri projektu prejeli honorar.

Več o pozivu in pogojih sodelovanja tukaj.
Rok prijave je v torek, 20. december 2022, na potvot@pionirski-dom.si.

Pesniki sodobnosti – Glasovi prihodnosti / Poets of today – voices of tomorrow (POT-VOT) je projekt sodelovanja 5 partnerjev iz Slovenije, Srbije, Poljske, Madžarske in Finske, ki bo poezijo in sodobne pesnike in pesnice približal mladim, učiteljem in lokalnim skupnostim v vseh partnerskih državah.
Glavni cilj projekta je razvoj novih performativnih pesniških oblik. Umetniška ekipa bo v vsaki partnerski državi zadolžena za ustvarjanje umetniškega pesniško-izobraževalnega programa.