Novice

Pazi!Park zaključuje projekt RE:PLAY s konferenco v Tirani

Zaključna konferenca triletnega projekta RE:PLAY s podporo Ustvarjalne Evrope, ki ga koordinira društvo Pazi!Park, bo potekala 24. in 25. oktobra 2023 v Tirani, Albaniji.

Priložnosti · 12. oktobra 2023

V projektu »RE:PLAY: Preoblikovanje igrišč skupaj z otroki na zahodnem Balkanu« pod vodstvom slovenskega društva Pazi!Park sodelujejo še 4 mednarodni partnerji – Gradionica (Črna Gora), Kreativni krajobrazi (Hrvaška), QM (Albanija) in Škograd (Srbija).

RE:PLAY se je ukvarjal z izpraševanjem igre kot izrazito človeške lastnosti, ki pa jo trenutna urbanistična praksa zapostavlja. Projekt, ki poudarja pomen oblikovanja prostora skupaj z otroki, je razvijal procese kreativnega oblikovanja in vključeval otroke kot glavne sooblikovalce.

Na zaključni konferenci bodo predstavljeni navdihujoči pilotni projekti partnerjev, gostili pa bodo tudi svetovna imena, kot so Annakatrien Verdankt (Filter Cafe Filtre), Alice Ferguson (Playing Out), Meghan Talarowski (Studio Ludo), Selva Gürdogan (Superpool), Ben Tawil (Ludicology), Stephanie Watt (Metalude) in Ulrike Wolf (Grün Macht Schule). Potekala bo tudi razprava o ustvarjanju boljših prostorov igre za otroke na Zahodnem Balkanu. Uvodnemu nagovoru se bo pridružila albanska ministrica za kulturo Elva Margariti.

Več informacij in program konference, ki bo 24. in 25. oktobra 2023 v Tirani, tukaj (.pdf).