Novice

Otvoritveni dogodek projekta Remix Comix

V Novem Sadu bo med 28. in 30. oktobrom potekal otvoritveni dogodek Remix Comix. Pri projektu s podporo Ustvarjalne Evrope kot partner sodeluje Forum Ljubljana. V Novem je na rezidenčnem bivanju tudi mlada stripovska ustvarjalka Dora Benčevič, ki se bo predstavila z intalacijo “May the Children on the Street Play with Your Eyes!”.

Priložnosti · 28. oktobra 2022

Novem Sadu se bo med 28. in 30. oktobrom 2022 odvijal otvoritveni dogodek projekta Remix Comix s podporo Ustvarjalne Evrope pri katerem sodeluje tudi slovenska organizacija Forum LjubljanaInterdisciplinarna konferenca o stripu, dediščini in sodobni umetnosti bo gostila strokovnjake in poznavalce iz področja stripa , ki bodo osvetlili značilnosti in specifike stripovske ustvarjalnosti, njeno vpetost v širši kulturni in družbeni prostor, družbeni angažma in moč stripa ter predstavili aktualne in inovativne prakse, ki povezujejo strip, dediščino in sodobno umetnost. Konference se bosta poleg zgodovinarja, kustosa in stripovskega scenarista Blaža Vurnika udeležili tudi Katerina Mirović in Tanja Skale, slovenski vodji projekta in članici uredništva revije Stripburger.

Trenutno se v Novem Sadu odvija tudi 14 dnevni rezidenčni program, ki traja od 17. do 31. oktobra, in katerega cilj je ustvariti umetniško delo v obliki stripa v javnem prostoru. Šest umetnikov iz Srbije, Slovenije, Nizozemske in Češke bo raziskovalo kulturno dediščino v sodelovanju s predstavniki lokalnih ranljivih in marginaliziranih družbenih skupin, natančneje romske skupnosti v Novem Sadu. Slovenska udeleženka rezidenčnega programa je mlada stripovska ustvarjalka Dora Benčevič. Stripovska intalacija z naslovom May the Children on the Street Play with Your Eyes! bo javnosti premierno predstavljena v petek, 28. oktobra ob 17. uri na območju SKCNS Fabrika v Novem Sadu.