Novice

Okrogla miza: AFN: That’s What She Said

Motovila (CED Slovenia) kot koproducent programa AnimatekaPRO vabi 1. decembra v Slovensko kinoteko na okroglo mizo z ustvarjalkami v animaciji. Dogodek je del programa mreže festivalov animiranega filma AFN: That’s What She Said s podporo Ustvarjalna Evropa MEDIA.

Dogodki, Priložnosti · 27. novembra 2023

V petek, 1. decembra ob 14.00, vas vabimo v Slovensko kinoteko na okroglo mizo s koordinatorko programa mreže festivalov animiranega filma AFN: That’s What She Said in avtoricami, prisotnimi na festivalu. Program mednarodnega festivala animiranega filma Animateka med 27. novembrom in 3. decembrom prinaša skrbno izbran nabor izstopajočih kratkih avdiovizualnih del ustvarjalk ali tistih, ki se identificirajo kot ženske, iz zadnjih edicij festivalov Animateka, Animest, Fest Anča, Animafest in Anifilm, ki so del mreže festivalov animiranega filma (AFN).

Njihovi programski selektorji prepoznavajo moč žensk in opozarjajo na pomen ženskega glasu v industriji animiranega filma. Izbor obsega edinstvene zabavne, pa tudi temačne zgodbe, ustvarjene v različnih tehnikah animacije.

Kaj: okrogla miza AFN: That’s What She Said
Kdaj: petek, 1. decembra ob 14.00
Kje: Slovenska kinoteka, Miklošičeva cesta 28, Ljubljana
Gostje: Milanka Fabjančič (SI), Lea Vidaković (HR), Martina Meštrović (HR), Sofiia Melynik (UA); moderira Kamila Dohnalova – producentka (Last Films, CZ; MAUR Film, CZ); festivalska producentka (Anifilm, CZ).

AnimtekaPRO je festivalska platforma, kjer se seznanjamo z aktualnimi smernicami na področju animiranega filma prek predavanj, okroglih miz, tematskih predstavitev in pogovorov z avtorji. Celoten strokovni program Animateka PRO je dostopen na povezavi tukaj. Motovila (CED Slovenia) je koproducent programa AnimatekaPRO.

Festival Animateka je del mreže Animation Festival Network s podporo Ustvarjalna Evropa MEDIA, v kateri sodelujejo s podobnimi festivali s Hrvaške, Češke, Slovaške in Romunije.