Novice

Odprt javni razpis Sustainability is in the AiR

MGLC kot vodja projekta “Sustainability is in the AiR” s podporo Ustvarjalne Evrope vabi vizualne umetnike ali umetnice iz Slovenije, da se prijavijo na razpis za eno rezidenčno mesto v Atenah, Madridu in Pragi. Rok prijave: 20. junij.

Priložnosti · 14. junija 2023

Mednarodni grafični likovni center (MGLC) kot vodja mednarodnega projekta Sustainability is in the AiR vabi vizualne umetnike ali umetnice iz Slovenije, da se prijavijo na razpis za eno rezidenčno mesto v Atenah, Madridu in Pragi.

MGLC išče umetnika ali umetnico s projektom, ki trajnostni razvoj obravnava kot delovno metodo in ustvarjalno temo. Zanimajo jih umetniška stališča in pozicije, ki trajnost raziskujejo z vidika umetniške produkcije in konteksta delovanja institucij.

Rok za prijavo je 20. junij 2023. Več o razpisu si lahko preberete tukaj.

Namen projekta Sustainability is in the AiR je razviti model upravljanja rezidenčnih centrov, ki spodbuja trajnostne umetniške prakse in krepi karierne priložnosti rezidenčnih umetnikov. Projekt povezuje in krepi strategije delovanja štirih rezidenčnih centrov, in sicer v Ljubljani (MGLC Švicarija), Pragi (MeetFactory), Madridu (Matadero) in Atenah (Snehta). Poleg medrezidenčnih izmenjav sta dodana vrednost projekta razvoj trajnostnih rezidenčnih umetniških praks in spremljajoči javni program.