Novice

Objavljeni razpisi nove Ustvarjalne Evrope

Sredstva so namenjena kulturnim delavcem in ustvarjalcem za medsektorsko in mednarodno sodelovanje ter iskanje dodatnih priložnosti za doseganje novih občinstev. Vabljeni na Info dan Ustvarjalna Evropa (29. junij) – zadnji Motovilin brezplačni dogodek v okviru dejavnosti CED Slovenija.

NE SPREGLEJTE, četrtek, 24. junij, 9:30–13:00: Izvajalska agencija EACEA skupaj z Evropsko komisijo (DG EAC) organizira info dan o novi Ustvarjalni Evropi za podprogram Kultura.

Motovila pa v torek, 29. junija, 10:00–12:00: Informativni dan Ustvarjalna Evropa.

Potem ko je konec maja Evropska komisija sprejela letni delovni načrt programa Ustvarjalna Evropa (2021) in je bila objavljena tudi pravna podlaga sedemletnega programa (2021–2027), so na portalu Funding & tender opportunities objavljeni prvi razpisi za sofinanciranje projektov Ustvarjalna Evropa, in sicer za podprograma Kultura in MEDIA ter za medsektorski sklop. Letošnji proračun programa znaša rekordnih 300 milijonov evrov. Kaj vse prinaša nova Ustvarjalna Evropa, preverite tukaj.

Objavljeni so RAZPISI z roki za oddajo prijav med avgustom in oktobrom 2021 (ob 17:00 bruseljski čas).

Info dan Ustvarjalna Evropa – zadnja priložnost za brezplačno podporo CED Slovenija

Za zainteresirane predstavnike organizacij kulturnega in ustvarjalnih sektorjev v torek, 29. junija, organiziramo Informativni dan Ustvarjalna Evropa. Predstavili bomo novosti Ustvarjalne Evrope 2021–2027 in ključne poudarke prvih razpisov.
To je ZADNJA PRILOŽNOST za Motovilino brezplačno strokovno podporo v okviru naših dejavnosti CED Slovenija. Vsi termini za individualno svetovanje v okviru KULtorkov so že zasedeni.
Vabljeni tudi na spletni pogovor Plan B za mednarodno mobilnost v kulturi (10. junij) – mobilnost je ena od ključnih prioritet nove Ustvarjalne Evrope.

POZOR: Motovila, ki je v Sloveniji vzpostavila enega najbolj prepoznavnih in uspešnih centrov CED znotraj evropske mreže, na podlagi pogodbe z Ministrstvom za kulturo izvaja dejavnosti CED Slovenija še do konca junija 2021. Strokovna podpora, ki se je v preteklem obdobju izkazala kot ključen dejavnik izjemne uspešnosti Slovenije v Ustvarjalni Evropi, bo ponovno na voljo, ko ministrstvo izpelje postopek imenovanja centra CED Slovenija za obdobje 2021–2027.

Preverite tudi:
Kaj je Funding & Tenders Portal
Odprt poziv k prijavi interesa za podatkovno bazo strokovnjakov EU

[Prvič objavljeno: 8. 6. 2021.]