Novice

Objavljen razpis Ustvarjalna Evropa za novinarska partnerstva

Kot del Medsektorskega sklopa programa Ustvarjalna Evropa je objavljen razpis za Novinarska partnerstva. Rok za prijavo: 27. april 2023. Ekipa CED Slovenija je na voljo za svetovanje, tudi na Festivalu Naprej / Forward v Izoli, 23. novembra.

Dogodki, Rezultati · 30. novembra 2022

Na povabilo Društva novinarjev Slovenije, se bo Ines Kežman iz Motovile (CED Slovenija) 23. novembra 2022 v Izoli udeležila festivala Naprej / Forward.

Po zaključku prvega dela programa, tj. razprave Glokalno novinarstvo (glej spodaj), bo na kratko prestavila podporo Ustvarjalne Evrope za novičarske medije (NEWS media). Poleg tega bo na voljo za kratka vprašanja in svetovanje.

Evropska komisija je 22. novembra 2022 objavila že tretji razpis za novinarska partnerstva – NEWS: Journalism partnerships. Proračun razpisa se je v primerjavi s prejšnjim razpisom povečal na 10 milijonov evrov. Polovica sredstev bo namenjena čezmejnemu sodelovanju med strokovnjaki za novičarske medije v Evropi, druga polovica pa organizacijam za vzpostavitev podpornih shem za novičarske medije in neodvisno novinarstvo ter druge programe za krepitev zmogljivosti.

Več informacij o razpisu:
– MEDSEKTORSKI SKLOP Novinarska partnerstva – sodelovanja, CREA-CROSS-2023-JOURPART-COLLABORATIONS
– MEDSEKTORSKI SKLOP Novinarska partnerstva – pluralizem, CREA-CROSS-2023-JOURPART-PLURALISM
Rok za oddajo vlog je 27. 4. 2023 do 17.00.

Program festivala Naprej Forward:

Program festivala dostopen na https://novinar.com/festival-naprej-forward/kdajwhen/.