Novice

O uspehih slovenskih filmskih in kulturnih izvajalcev

Zavod Motovila, v sklopu katerega deluje Center Ustvarjalna Evropa, ponovno obvešča o uspehih slovenskih filmskih in kulturnih izvajalcev na razpisih programa EU Ustvarjalna Evropa za leto 2017.

Rezultati · 10. oktobra 2017

Filmska festivala LIFFe in Animateka sta ocenjevalce prepričala v hudi konkurenci in med 118 prijavami iz 32 držav našla pot v skupino zgolj 34 podprtih festivalov iz 18 držav. Prvič je podporo MEDIA za razvoj filma pridobil slovenski animirani projekt: Zvite pravljice transmedijske producentke in režiserke Sare Božanić iz Inštituta za transmedijski dizajn. Uspešna pa sta bila tudi izkušena prijavitelja in mednarodno aktivna producenta, Miha Černec (Staragara) in Ida Weiss (Bela film), in sicer z igranima filmoma Riders Dominika Menceja in Ne pozabi dihati Martina Turka. Kot partner v projektu filmskega izobraževanja Poučevanje evropske zgodovine s filmom se je med prejemnike sofinanciranja MEDIA prvič uvrstil Zavod Vizo.

V okviru podprograma Kultura sta za zadnji velik uspeh zaslužna MAO – Muzej za arhitekturo in oblikovanje in Beletrina, zavod za založniško dejavnost, ki vodita vsak svojo evropsko platformo. Na zadnjem tovrstnem razpisu je bilo na evropski ravni izbranih zgolj 13 platform, ki so namenjene spodbujanju razvoja uveljavljajočih se talentov in jih sestavlja konzorcij partnerskih organizacij iz najmanj 10 držav. MAO in Beletrina sta za platformi Future Architecture in Versopolis pridobila v skupni višini 4 milijonov evrov za obdobje od 2017 do 2021! V izbranih platformah sicer sodeluje še pet slovenskih organizacij: CUK Kino Šiška, EnKnap, MoTA, UGM in Tretaroka.

Sporočilo za medije.

Za dodatne informacije in pojasnila v zvezi z rezultati razpisov Ustvarjalne Evrope smo vam z veseljem na voljo. Sporočite nam na press@motovila.si.