Novice

Novo orodje za merjenje kulture in demokracije

Svet Evrope in Evropska komisija bosta v Bruslju (Hotel Bloom), 14. oktobra 2016, predstavila novo metodološko orodje za vrednotenje kulture, ki bo predvsem v pomoč oblikovalcem politik in raziskovalcem pri statičnih analizah kulturnih politik.

Priložnosti · 23. septembra 2016

Svet Evrope je s pomočjo Hertie School of Governance in podporo EU ter ECF oblikoval orodje za merjenje vpliva kulture na demokracijo (Indicator Framework on Culture and Democracy), in sicer pri oblikovanju politik, v družbi ali v gospodarstvu.

Z novim orodjem bo zdaj možno opravljati statistične analize na primerljiv način, saj bodo podatki na nacionalni in evropski ravni zajeti z enako metodo dela. Oblikovalcem politik bo nov način obdelave podatkov služil kot povratna informacija pri oceni uspešnosti kulturne politike. Novo orodje omogoča analizo o vrednosti kulture za demokracijo in predlaga smernice za oblikovanje kulturne politike in aktivnega državljanstva.

V Bruslju bo poleg novega metodološkega orodja predstavljen tudi tematski vodnik o kulturi in demokraciji (Thematic Report on Culture and Democracy).

Dogodek je namenjen oblikovalcem politik in vsem, ki vas zanima mednarodno kulturno sodelovanje, raziskovanje in zagovorništvo v kulturi.

Za več spremljajte Twitter #Culture4Democracy

Več informacij na spletu Sveta Evrope tukaj ali v publikaciji How does culture strengthen democracies politically, socially and economically?