Novice

Novi svetovni red v Aksiomi

»Veriženje blokov je temelj digitalnih valut in omogoča dramatično novo zamišljanje globalnega upravljanja in ekonomije, ki bi lahko za vselej obogatilo ali degradiralo vlogo ljudi – odvisno od tega, s kom se pogovarjaš.« 11. jan. ob 19. uri vabljeni na otvoritev razstave in predavanje kustosov Ruth Catlow in Marc Garrett. Novi svetovni red na ogled do 9. feb. 2018.

Kultura · 9. januarja 2018

New World Order (Novi svetovni red) predstavlja eksperimentalna umetniška dela, ki so jih ustvarili umetniki Jaya Klara Brekke, Pete Gomes, Rob Myers, O’Khaos, Paul Seidler, Paul Kolling, Max Hampshire, Lina Theodorou in xfx (znana tudi pod imenom Ami Clarke). Zamišlja si svet, v katerem je odgovornost za marsikateri vidik življenja (reprodukcijo, odločanje, organizacijo, nego, skrbništvo) mehanizirana in avtomatizirana, odložena na blockchain, prenesena enkrat za vselej iz naravnih in družbenih sistemov v varni, omreženi, digitalni register transakcij in računalniško izvedenih pogodb.

Novi svetovni red / New World Order
Skupinska razstava; kustosa Ruth Catlow in Marc Garrett (Furtherfield)
Projektni prostor Aksioma, 11. jan.–9. feb. 2018
aksioma.org/new.world.order

Na dan odprtja razstave, 11. januarja 2018 ob 19. uri, bosta kustosa Ruth Catlow in Marc Garrett na predavanju reflektirala nove prakse, postopke, sodelovanja in partnerstva, ki jih je Furtherfield razvijal z razstavo Novi svetovni red (New World Order) in objavo knjige Artists Re:Thinking the Blockchain.

Razstava v Ljubljani in na Reki je izvedena v okviru projekta State Machines s podporo Ustvarjalne Evrope, ki ga izvajajo Aksioma (SI), Drugo more (HR), Furtherfield (VB), the Institute of Network Cultures (NL) in NeMe (CY).