Novice

Naša mala knjižnica: Obisk litovskega umetnika Kęstutisa Kasparavičiusa

Naša Mala Knjižnica sporoča: “Čaka nas nekaj fantastičnih delavnic za otroke, kjer bomo skupaj z litovskim avtorjem Kęstutisom Kasparavičiusom lahko izdelali žirafo v naravni velikosti. V Ljubljani (kavarna/knjigarna Barabuk), Mariboru (Vetrinjski Dvor), Novem mestu (Knjižnica Mirana Jarca) in Ajdovščini (Galerija Lična hiša).”

Kultura · 10. aprila 2015

Kęstutis Kasparavičius je priznani litovski ilustrator in pisatelj, ki je napisal že več kot 50 knjig za otroke in mladino. Njegova dela poznajo otroci celega sveta, vse od Evrope in Azije pa do Severne in Južne Amerike, saj so prevedene v več kot 22 jezikov (tudi v slovenščino, kitajščino, španščino, nemščino, francoščino, italijanščino, ruščino, ukrajinščino, korejščino in hebrejščino). V slovenščini so do zdaj pri KUD Sodobnost International izšle slikanica Podvodna zgodba ter knjigi zgodb Mala zima in Trapaste zgodbe.

Delavnice za otroke

Kęstutis Kasparavičius je poznan tudi po dobro obiskanih in nadvse zabavnih delavnicah za otroke, na katerih skupaj z malčki vsakič znova ustvarja kaj izvirnega. Pisatelja boste našli med otroki, na kolenih, z rokami, umazanimi od barve, saj z otroki tudi sam zavzeto ustvarja. Na koncu tako nastanejo žirafe v naravni velikosti, ogromni sloni, krokodilja jajca in še marsikaj.

Otroci in njihovi starši se Kasparavičiusovih delavnic radi udeležujejo, saj lahko tam izživijo svojo ustvarjalnost in sodelujejo pri nečem velikem (žirafa v naravni velikosti!). Vsestranski ustvarjalec pravi, da obožuje srečevanja s svojimi majhnimi in velikimi bralci, saj je dovolj dolgo sedel v pisarni in ustvarjal v samoti. Zdaj je napočil čas za potovanja in srečevanja s tistimi, ki imajo radi njegovo delo.

Delavnice lahko obiščete v:

  • Ljubljani, 13. 4. 2015 ob 17:30, kavarna Barabuk,
  • Novem mestu, 14. 4. 2015 ob 17:00, Knjižnica Mirana Jarca,
  • Ajdovščini, 15. 4. 2015 ob 16:30, galerija Lična hiša,
  • Mariboru, 16. 4. 2015 ob 17:00, Vetrinjski dvor.

Besedilo: KUD Sodobnost

Več informacij: Naša mala knjižnica

Projekt Naša mala knjižnica je pridobil podporo programa Ustvarjalna Evropa (podprogramu kultura / Evropski projekti sodelovanja 2014).

Več informacij o projektu: CED Slovenia