Novice

Napovedujemo info dan Ustvarjalna Evropa v Mariboru

O priložnostih za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogoča program EU Ustvarjalna Evropa (KULTURA). V Mariboru, 13. maja 2024. Prijave odprte.

Dogodki · 19. aprila 2024

Motovila (CED Slovenija) in Zavod PIP (Regionalno stičišče NVO Podravja) v ponedeljek, 13. maja v Mariboru organizirata informativni dan pod naslovom Ustvarjalna Evropa v Mariboru. Dogodek je namenjen predstavnikom kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki jih zanimajo priložnosti za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogoča program EU Ustvarjalna Evropa.

Na dogodku bodo sodelovali Tanja Kos (Motovila / CED Slovenija), Veronika Vodlan (Zavod PIP), Anita Hrast, IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in Aleš Novak, SNG Maribor / Festival Borštnikovo srečanje.

O projektih s podporo Ustvarjalne Evrope

Na dogodku bosta izkušnje sodelovanja v projektih Ustvarjalna Evropa delila  predstavnika IRDO in SNG Maribor / Festival Borštnikovo srečanje.

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti sodeluje v projektu Mladinska umetnost za zemljo – Youth Art for the Earth (YAFE). Konec marca letos so v Mariboru na Srednji šoli za oblikovanje Maribor (SŠOM) zaključili delavnico za mlade na temo okoljske trajnostnosti in ulične umetnosti. Predvidoma aprila letos bo na zgradbi SŠOM slovenski akademski slikar, ulični umetnik in pedagog mag. Fedja Šičarov ustvaril mural.

SNG Maribor sodeluje v dveh projektih Ustvarjalna Evropa. STAGESSustainable Theatre Alliance for a Green Environmental Shift je gledališki eksperiment, ki uvaja revolucionarni pristop k interakciji med kulturnim sektorjem in konceptom trajnosti. SNG Maribor / Festival Borštnikovo srečanje pa sodeluje v projektu Senčna pandemija: skriti glasovi, v okviru katerega so na oder postavili predstavo The end of the world in three acts, ki je vključena v spremljevalni program Borštnikovega srečanja in bo v SNG Maribor na ogled 4. in 5. junija.

Dogodek je del aktivnosti nacionalnih informacijskih točk CED Slovenija (Motovila) in Regionalnega stičišča NVO Podravja (Zavod PIP).