Novice

Na obzorju novi razpisi Ustvarjalna Evropa za leto 2023

Napovedana je objava novih razpisov Ustvarjalna Evropa za leto 2023, in to v vseh treh sklopih programa KULTURA, MEDIA in MEDSEKTORSKI SKLOP. Prvi razpis je Izvajalska agencija EACEA objavila 13. septembra, in sicer KULTURA projekti sodelovanja za podporo ukrajinskim razseljenim osebam ter ukrajinskemu kulturnemu in ustvarjalnemu sektorju (CREA-CULT-2023-COOP-UA). Rok za oddajo vlog je kratek – 29. november 2022!

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 13. septembra 2022

Na obzorju so že novi razpisi programa Ustvarjalna Evropa za leto 2023, saj je bil konec avgusta 2022 potrjen letni delovni program Ustvarjalna Evropa leto za 2023.

PODPROGRAM KULTURA: najprej bo objavljen razpis za podporo sodelovanja z Ukrajino (CREA-CULT-2023-COOP-UA, rok za oddajo vlog je 29. november 2022 do 17.00.00), medtem ko redni razpis KULTURA Evropski projekti sodelovanja pričakujemo (pozno) jeseni. Zelo verjetno je, da bodo roki za prijave že zgodaj v letu 2023 (morda že januarja ali februarja). Prijaviteljem priporočamo, da ne čakajo na objavo razpisa, temveč s partnerji že začnejo pripravljati projekt.

PODPROGRAM MEDIA: skupaj 15 razpisov, namenjenih različnim akterjem v AV sektorju, naj bi Izvajalska agencija EACEA objavila (pozno) jeseni. Največ rokov za prijave pričakujemo januarja, marca, aprila in junija 2023.

MEDEKTORSKI SKLOP: Načrtovana sta dva medsektorska razpisa s področja podnaslavljanja vsebin ter zaščite medijskih svoboščin in pluralizma z objavami že jeseni letos in spomladi prihodnje leto. Prvi roki za oddajo projektnih vlog bodo že v prvi polovici 2023.

O vseh novostih vas bomo sproti obveščali, zato spremljajte CED Slovenija.
Če še ne berete naših e-novic, se lahko prijavite tukaj.
V prvi polovici oktobra 2022 bomo organizirali mednarodni spletni dogodek za vse, ki jih zanima razpis KULTURA Evropski projekti sodelovanja za leto 2023.