Novice

Muriel Barbery na obisku v Sloveniji

Mladinska knjiga vas vabi v Koper (12. 9.) in Ljubljano (13. 9.) na srečanje z Muriel Barbery, avtorico uspešnice Eleganca ježa, ki bo predstavila svoj novi roman Življenje vilinov s podporo Ustvarjalne Evrope. S pisateljico se bo pogovarjala Neva Zajc. Za prevod bo poskrbljeno.

Kultura · 6. septembra 2016

Muriel Barbery na obisku v SlovenijiŽivljenje vilinov (La vie des elfes), novi roman francoske pisateljice Muriel Barbery, ki je pred leti očarala slovenske bralce z Eleganco ježa, se spogleduje s fantazijskim žanrom. Bolj kot s spletkami in krvavimi anekdotami se poigrava z domišljijo in lepoto, s skrivnostmi glasbe, s fantastičnimi živalmi, starimi zdravilkami in čudežnostjo domačih začimbnic. Poetično, neklišejsko zgodbo odlikujeta nežnost in globoka otožnost, s stopnjevanjem apokaliptičnih slutenj pa spretno vzdržuje napetost pred izbruhom resnične vojne, ki se bo razplamtela v drugem delu (predvidoma izide v letu 2017).

Več informacij o avtorici in delu tukaj.

Mladinska knjiga je Življenje vilinov v prevodu Saše Jerele izdala letos julija in je del zbirke projekta Tell me your story / Povej mi svojo zgodbo.