Novice

Moving Balkans: Odprt poziv za umetnike sodobnega plesa

Platforma za sodobni ples Moving Balkans s podporo Ustvarjalne Evrope vabi plesalce sodobnega plesa k prijavam del za festival Moving Balkans Contemporary Dance Showcase, ki bo maja prihodnje leto. Rok prijave: 2. junij 2024 23:59 CET.

Priložnosti · 8. maja 2024

Moving Balkans, platforma za sodobni ples s podporo Ustvarjalne Evrope povezuje plesne organizacije z Balkana. Njen cilj je izboljšati pogoje in podpreti sodobni ples z ozaveščanjem, produkcijo plesnih del in organizacijo izobraževalnih dejavnosti za plesne strokovnjake iz regije. V projektu poleg treh slovenskih organizacij, Kina Šiška, En Knapa in Društva za sodobni ples sodelujejo tudi partnerji iz Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Albanije, Grčije, Makedonije, Romunije in Turčije. 

Trenutno je v sklopu projekta odprt poziv za umetnike sodobnega plesa. Na razpisu bo izbranih 10 sodobnoplesnih del, ki bodo predstavljena na prvi ediciji festivala Moving Balkans Contemporary Dance Showcase, ki bo potekal v Ljubljani (SI), na Reki (HR) in v Zagrebu (HR) med 10. in 13. majem 2025. Festival bo predstavil plesne produkcije z balkanske regije in ponudil priložnosti za srečanja, izmenjavo idej, interakcijo z občinstvom in plesnimi strokovnjaki ter vključevanje v novo umetniško mrežo. 

Več informacij je povezavi TUKAJ, kjer lahko najdete tudi odgovore na pogosto zastavljena vprašanja. Prijave na poziv so mogoče prek obrazca, rok za oddajo pa je 2. junij 2024 ob 23:59 CET.

Za dodatna vprašanja ste vljudno vabljeni na spletni informativni sestanek, ki bo potekal 8. maja 2024 ob 16:00 CET (povezava do sestanka je na voljo v info listu).