Novice

MoTA sporoča: Prisluhnite! Prihaja SONICA.

Ekipa Muzeja tranzitornih umetnosti (MoTA) bo med 27. septembrom in 1. oktobrom v Ljubljani z zvokom in svetlobo napolnila mesto, ozvočila ulice in stavbe, z laserji prepredla filmsko platno, zadimila Kino Šiška in preglasila Celovško cesto. Festival SONICA, ki letos v središče postavlja zvok in arhitekturo, je del platforme SHAPE s podporo Ustvarjalne Evrope. Vabljeni!

Kultura · 21. septembra 2016

SONICA 2016

MoTA napoveduje pet bučnih dni festivala SONICA, tokrat na temo zvoka in arhitekture – SONIC.ARCHITECTURES. Zvok objame in nadgradi prostore, v katerih se pojavi, in je ključen za razumevanje prostora. Zato bo MoTA letos predstavila umetnike, ki se skozi različne medije ukvarjajo s prepletom zvoka in prostora.

Nastopajo Tim Hecker, Nonotak & Sebastien Benoits, Vessel, Spatial, Sally Golding, Christian Kroupa, Wo0 & Incredible Bob, Martin Reiche, Staš Vrenko, Bojana Petković, Gašper Torkar, Stefan Doepner, Julien Bayle, Nicolas Maigret, Anne Katrine Senstad, Vritti ter Felis Catus & Levanael.

Večeri elektronske glasbe, razstave, performansi in delavnice, dvodnevni simpozij SONIC.ARCHITECTURES (28.–29. 9.) bodo v Kinoteki, CUK Kino Šiška, Koncertni dvorani Rog in novih prostorih MoTE na Celovški.

Program preverite tukaj.

SONICA je del SHAPE, platforme za promocijo in izmenjavo glasbenikov in umetnikov na področjih novih tehnologij v prepletu z zvokom. Več o platformi na CED Slovenija.