Novice

MoTA: Poziv za sodelovanje s platformo SHAPE v letu 2017

Glasbeni in avdiovizualni ustvarjalci vabljeni k predstavitvi na mednarodni platformi SHAPE, ki deluje s podporo Ustvarjalne Evrope. Rok za prijave je 25. maj 2016.

Kultura · 11. maja 2016

MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti in festival SONICA vabita glasbenike in glasbenice, glasbeno avdiovizualne skupine, ter zvočne in interaktivne umetnike in umetnice na odprti poziv za predstavitev na mednarodni platformi SHAPEPlatform for Innovative Music and Audiovisual Art from Europe.

SHAPE združuje 16 festivalov iz cele Evrope in je platforma za promocijo in izmenjavo glasbenikov in umetnikov na področjih novih tehnologij v prepletu z zvokom. Njen cilj je vzpodbujanje vidnosti manj uveljavljenih ustvarjalcev inovativne glasbe in avdiovizualne umetnosti na evropskem nivoju. Poleg rednih gostovanj na festivalih v Evropi, se umetniki letos predstavljajo tudi na festivalu MUTEK v Montrealu, v naslednjem letu pa bodo gostovali na festivalu Novas Frequencias v Riu de Janeiru.

PRIJAVA na poziv je možna do 25. maja 2016. Kratko predstavitev, povezave na glasbene posnetke ter foto in video dokumentacijo svojih del (in ne datotek!) ali nastopov pošljite na naslov mota.museum@gmail.com z zadevo: SHAPE. MoTA pred prijavo svetuje ogled nabora dosedanjih umetnikov.

MoTA bo do 1. junija izbrala do tri glasbenike, ki jih bo predlagala platformi SHAPE za leto 2016. Končno glasovanje bo potekalo junija v Montrealu.

Več informacij na MoTA.

Platforma SHAPE

Evropska komisija je sicer na razpisu za evropske platforme 2014 izbrala pet platform, med katerimi je tudi e-merging creativity – Versopolis, ki jo koordinira Beletrina. Zavod En Knap (Aerowaves) in društvo MoTA (SHAPE) pa sta člana dveh drugih platform. Več o rezultatih za evropske platforme 2014 na CED Slovenija.

Naj vas še spomnimo, da bo ZADNJI ROK za tovrstni razpis v okviru obstoječega programa samo še 5. oktobra letos in potem do konca 2020 nič več. Spremljajte rubriko razpisi.