Novice

MOMOWO: fotografski natečaj in poziv za arhitektke, gradbenice in oblikovalke k odprtju svojih ateljejev

V okviru projekta MoMoWo sta objavljena dva poziva, in sicer za fotografski natečaj (rok 1. marec) in ob dnevu žena za dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk (rok 20. februar). Vabljeni k sodelovanju amaterski in profesionalni fotografi ter arhitektke, gradbenice in oblikovalke!

Kultura · 25. januarja 2016

Interdisciplinarni projekt MoMoWoWomen’s creativitiy since the modern movement, s podporo programa Ustvarjalna Evropa / podprograma Kultura, obravnava kulturni in družbeno-ekonomski pomen dosežkov žensk na področju arhitekture, notranjega in industrijskega oblikovanja, krajinske arhitekture in urbanizma, ki so/veljajo za tradicionalno moške poklice. Namen MoMoWo je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane evropske kulturne dediščine 20. stoletja, ki so jo ustvarile ženske, dejavne na zgoraj omenjenih področjih. Projekt bo podpiral in ustrezneje ovrednotil dosežke tudi sedanje generacije ustvarjalk in s tem pomagal utreti pot bodočim generacijam žensk v ustvarjalnih poklicih.

Pri projektu, uspešnem na razpisu za projekte sodelovanja (večjega obsega) 2014, kot partner iz Slovenije sodeluje ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta. Vodja projekta je Politecnico di Torino (IT), ostali partnerji pa so Iade Instituto de Artes Visuais Design Marketing, S.A (PT), SITI – Istituto Superiore Sui Sistemi Territoriali per L’innovazione (IT), Universidad de Oviedo (ES), Universiteit Leiden od(NL), Universite Pierre Mendes France (FR).

Mednarodni fotografski natečaj MoMoWo
MoMoWo razpisuje fotografski natečaj na temo upodobitve arhitektke, oblikovalke, gradbenice, ki ustvarja na svojem domu (International photographic competition for documenting women designer’s own home). Fotografija naj pokaže, kako se poklicna ustvarjalnost arhitektk, oblikovalk in gradbenic odraža v njihovem vsakdanjem življenju in okolju. Vabljeni amaterski in profesionalni fotografi. Rok prijave je 1. marec 2016. Več informacij tukaj.

Razpis MoMoWo – dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk
Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2016, MoMoWo organizira prvi dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk, ki se bo odvijal v Lizboni, Oviedu, Parizu, Sloveniji in Torinu (v partnerskih državah projekta MoMoWo).
Dan odprtih vrat (Open day in women professionals’ studios in partners’ country every 8th March) ponuja projektantkam možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo.

Si arhitektka, gradbenica, oblikovalka?
Je tvoj atelje v Sloveniji?
Sodeluj na prvem dnevu odprtih vrat MoMoWo Open day!
Odpri vrata svojega ateljeja ali delavnice in nam razkaži svoje delo in projekte.

 Rok prijave je 20. februar 2016. Prijavi se tukaj.