Novice

Mobilnost za ustvarjalnost: čezmejno delo – kako in zakaj?

Z gosti se bomo 18. nov. 2020 pogovarjali o izzivih mednarodne mobilnosti v času, ko je svet zajela pandemija covid-19. Kako so lahko umetniki in kulturni delavci mobilni v radikalno spremenjenih okoliščinah? Zakaj je mednarodna mobilnost sploh potrebna?

Dogodki, Priložnosti · 5. novembra 2020

Motovila (SI) in touring artists (DE) sta k premisleku in izmenjavi mnenj povabila mednarodno priznane strokovnjake, ki bodo delili svoje poglede na mobilnost v “novem svetu” in priložnosti za podporo čezmejnega umetniškega ustvarjanja in sodelovanja. Z nami bodo vizualni umetnik Danilo Milovanović, plesna koreografinja Rafaële Giovanola (vodja CocoonDance) ter predstavnika On the Move – mednarodne informacijske mreže za mobilnost, Marie Le Sourd, in Goethe Instituta, Alan Quireyns, vodja programa iPortunus za podporo mednarodni mobilnosti.

Spletnega dogodka v sredo, 18. novembra 2020 (15.00–17.00), se lahko udeležite prek Zoom seminarja. Spletne prijave so odprte do 17. novembra do 17. ure. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Več informacij tukaj.

Dogodek organizirata Motovila in touring artists v sodelovanju z mednarodno mrežo On The Move v okviru programa spletnega srečanja informacijskih točk za mobilnost – Mobility Information Points (MIP).

Ali veste, da je Evropska komisija iz programa Ustvarjalna Evropa namenila 1,5 milijona EUR za podporo mednarodni mobilnosti? Novi razpisi i-Portunus za umetnike in kulturne delavce bodo objavljeni decembra 2020 in v začetku leta 2021. Mednarodna mobilnost bo tudi sestavni del novega programa Ustvarjalna Evropa.

#Mobility4Creativity. Conference Report.

V branje priporočamo POROČILO s konference #Mobility4Creativity (4.–5. april 2019), kjer smo raziskali prednosti in izzive mednarodne mobilnosti, vključno z vplivom na okolje. Gostja konference je bila tudi Eva Blaute iz Goethe instituta, ki je predstavila shemo i-Portunus.
In še, ali ste vedeli, da je Evropska komisija v poročilu Creative Europe Monitoring report 2019 (sept. 2020) o napredku in glavnih dosežkih programa Ustvarjalna Evropa v letu 2019 kot primer dobre prakse izpostavila prav Motovilino mednarodno konferenco Mobilnost za ustvarjalnost?