Novice

Mednarodni strokovni simpozij “Avgust Černigoj in dediščina eksperimentalnih praks”

Galerija Loškega muzeja Škofja Loka, 24. april, ob 10. uri.

Kultura · 23. aprila 2014

Loški muzej vas v četrtek, 24. aprila 2014, ob 10. uri vabi na mednarodni simpozij »Avgust Černigoj in dediščina eksperimentalnih praks«, in sicer v okviru mednarodnega projekta »Bauhaus – mreženje idej in praks« (Bauhaus – Networking Ideas and Practice).
Simpozij se bo osredotočil na delo Avgusta Černigoja, ciljna publika simpozija pa so kuratorji, raziskovalci, profesorji, študentje in drugi obiskovalci, ki jih tema zanima. Organizator zagotavlja simultano prevajanje predavateljev v angleški jezik, po zaključku simpozija pa bo izdana dvojezična (slovensko–angleška) publikacija z objavo prispevkov sodelujočih predavateljev.

Več o simpoziju na spletnih straneh Loškega muzeja >>> in >>>
Dodatne informacije: Barbara Sterle Vurnik (e: barbara.sterle@loski-muzej.si)

Cilj projekta BauNet je sicer temeljito raziskati in predstaviti aktivnosti in medsebojne povezave med umetniki jugovzhodne Evrope, ki so se šolali na priznani mednarodni šoli za arhitekturo, oblikovanje in vizualno umetnost – Bauhaus in njihov vpliv na umetniške prakse v petdesetih letih 20. stoletja v jugovzhodni Evropi ter zapuščino avantgardnih gibanj.
Projekt je bil podprt na razpisu za projekte sodelovanja za leto 2013 programa Kultura (2007–2013).

Spletna stran projekta: www.baunet-info.com

Vodja projekta:
Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb (HR)

Soorganizatorji:
Universalmuseum Joanneum, Gradec (AT)
Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo (BiH)
Loški muzej, Škofja Loka (SI)


Foto: Avgust Černigoj (1898 Trst – 1985 Sežana, levo s pipo) v Škofji Loki, med leti 1972-74, foto: Peter Pipp, zasebni arhiv.