Novice

Mednarodna konferenca: Enakost spolov v kulturi

Ali je ob svetovnih izzivih, kot so podnebne spremembe, globalne pandemije, neenakost, revščina, migracije in naraščajoči nacionalizem, pravi čas za razpravo o enakosti spolov? Vsekakor, bolj kot kdajkoli. 25. sept. vabljeni na konferenco s predavateljico Else Christensen-Redzepovic. Prijave obvezne do 21. sept.

Dogodki, Priložnosti · 4. septembra 2020

Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk, ki poteka že od leta 1995, združuje izjemne ženske z vsega sveta, ponuja edinstveno izkušnjo zlitja imenitnih umetniških podvigov z navdihujočimi razpravami. Letošnja, 26. edicija festivala bo potekala od 22. 9. do 12. 10. na številnih prizoriščih v Ljubljani.

Ali je ob svetovnih izzivih, kot so podnebne spremembe, globalne pandemije, neenakost, revščina, migracije in naraščajoči nacionalizem, pravi čas za razpravo o enakosti spolov? Vsekakor, bolj kot kdajkoli.

Zato Motovila, v družbi ponosnih partnerjev festivala, izmed številnih festivalskih dogodkov 25. 9. posebej vabi na predavanje in delavnico »Enakost spolov v kulturi« z Else Christensen-Redzepovic, strokovnjakinjo za mednarodne kulturne povezave in vodjo projekta Glasovi kulture (Voices of Culture), ki omogoča strukturirani dialog med Evropsko komisijo in kulturnim sektorjem.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

KDAJ: Petek, 25. sept. 2020, 11.00–14.00
KJE: Stara mestna elektrarna in splet
PRIJAVE obvezne do 21. sept. prek rezervacije@cityofwomen.org
PROGRAM:
*(Del 1) 11.00–12.00 CET – Predavanje (odprto)
*Del (2) 12.00–14.00 CET – Delavnica (omejeno število udeležencev)
Več informacij o konferenci na povezavi tukaj; več o letošnjem festivali Mesto žensk pa tukaj.

Ali ste vedeli, daje Svet Evropske unije enakost spolov umestil med pet prednostnih nalog Delovnega načrta za kulturo 2019–2022? Kultura namreč lahko odigra ključno vlogo pri izpodbijanju spolnih stereotipov in spodbujanju emancipatornih družbenih sprememb. Enakost spolov bo tudi pomembna tema novega programa Ustvarjalna Evropa 2021–2027.

Organizacija: Mesto žensk, v sodelovanju z Motovilo (Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji) in Mestno občino Ljubljana (EPK 2025 kandidatka); podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana.