Novice

Masayoshi Fujita maja v Kinu Šiška

Japonski vibrafonist bo v začetku maja nastopil v Ljubljani. Predstavlja ga platforma za inovativno glasbo SHAPE (s podporo Ustvarjalne Evrope), katere član je tudi festival SONICA.

Kultura · 21. aprila 2016

V Kinu Šiška bo 4. maja 2016 na festivalu SONICA Classics IV nastopil Masayoshi Fujita, japonski skladatelj sodobne eksperimentalne glasbe. Poleg glasbenega eksperimentiranja se ukvarja tudi z elektronskim solo projektom imenovanim el fog, v katerem povezuje vibracijske telefone in analogne oz. digitalne elektronske zvoke in teksturirane šume, ki jih obdeluje z različnimi eksperimentalnimi metodami. Njegovo glasbo navdihujejo elektronska glasba, jazz, dub, hip hop, klasična glasba, itd., navdih zanjo pa avtor išče tudi v tišini in globini megle, gora in gravitacije znotraj njih. Več tukaj.

(Masayoshi Fujita – The Vibraphonist)

MoTA Muzej tranzitornih umetnosti s festivalom SONICA sodeluje v platformi SHAPESound, Heterogenous Art and Performance in Europe, ki deluje s podporo Ustvarjalne Evrope.

Evropska komisija je namreč na razpisu za evropske platforme 2014 izbrala pet platform, med katerimi je tudi e-merging creativity – Versopolis, ki jo koordinira Beletrina. Zavod En Knap (Aerowaves) in društvo MoTA (SHAPE) pa sta člana dveh drugih platform. Več o rezultatih za evropske platforme 2014 na CED Slovenija.