Novice

Ljudmila vabi na mednarodni festival A dela?

Društvo Ljudmila v sklopu projektnih aktivnosti EASTN-DC s podporo Ustvarjalne Evrope napoveduje mednarodni festival umetnosti, znanosti in tehnologije »A dela?«, ki bo v Ljubljani med 24. in 28. avg. 2020. Vabljeni!

Kultura · 18. avgusta 2020

Mednarodni festival umetnosti, znanosti in tehnologije A dela? bo med 24. in 28. avgustom 2020 na različnih lokacijah v Ljubljani predstavil novejše produkcije Društva Ljudmila in drugih partnerskih ustanov v okviru evropske mreže EASTN-DC (European Art-Science-Technology Network for Digital Creativity).

Sodelujoči domači in tuji transdisciplinarni ustvarjalci in ustvarjalke z raznolikimi umetniško-raziskovalnimi pristopi bodo obravnavali napredne modele interaktivnosti, multimodalnosti, odzivnosti, avtonomizacije ter gledalske izkušnje. Različni formati – od razstav, performansov, koncertov, do predstavitev, delavnic in zvočnega sprehoda – pa bodo obiskovalcem omogočili, da se tudi z aktivno udeležbo pobližje spoznajo s sodobnimi raziskavami, eksperimenti in umetniškimi metodami na področju svetlobnih, zvočnih, vmesniških, kinetičnih, lokacijskih in zaznavnih tehnologij.

Za več in program festivala glej tukaj.

EASTN-DC je evropska umetniška, znanstvena in tehnološka mreža za digitalno kreativnost, namenjena produkciji, promociji in mobilnosti sodobnih digitalnih umetnosti, kot so glasbena, vizualna, performativna in novomedijska umetnost. Mreža povezuje 16 partnerjev, med njimi Društvo Ljudmila, iz 13 različnih držav.