Novice

Ljudmila.org vabi na PIFcamp

Vabljeni na 7-dnevni nomadski ustvarjalni tabor v slovenski naravi.

Kultura · 29. maja 2015

3. – 9. avgust 2015, Soča v Trenti

Ljudmila.org v okviru projekta Changing Weathers, pripravlja 7-dnevni nomadski ustvarjalni laboratorij v slovenski naravi, v katerem se prepletajo umetnost, tehnologija, kreativnost in prosto dostopno znanje. V sklopu praktičnih delavnic, predstavitev, terenskih izletov, laboratorijskih raziskav. S pomočjo šestih izkušenih domačih in mednarodnih gostov z različnih področij, bodo udeleženci aktivno udeleženi pri raziskovanju in prikazovanju podnebnih, ekonomskih, tehnoloških, družbenih, političnih, umetniških in geopolitičnih sprememb ter trenj pretekle, sedanje in prihodnje Evrope.

PIFcamp spodbuja – DIY, DIWO IN DITO načine kolektivnega ustvarjanja, inovativno rabo novih tehnologij v polju bio-hekinga, ljudske znanosti in odprtokodne programske ter strojne opreme, aktivno udeležbo v celotnem kreativnem procesu, prosto izmenjavo znanj, veščin in izkušenj, delo v skupini, aktivno vključevanje lokalne skupnosti, prosto dostopno diseminacijo in online objavo razvitih projektov.

Na PIFcamp se lahko prijavijo hekerji,ustvarjalci, DIY navdušenci, znanstveniki, misleci, programerji, noise čudaki, novomedijski umetniki, raziskovalci, zaljubljenci v zastarelo in novo tehnologijo, bio-umetniki, inženirji, upogibalci vezij, ljubitelji narave in prizemljeni raziskovalci vesolja, ki so željni skupinskega dela za boljši jutri.

Prijavite se lahko do 4. junija 2015 na elektronski naslov pifcamp@ljudmila.org Ob prijavi pošljite svojo kratko biografijo, kratek opis projekta, ki ga želite razvijati z drugimi udeleženci ter kratko izjavo, zakaj želite sodelovati.

Za tiste, ki bodo pohiteli s prijavo, znaša prijavnina 50 eur in krije hrano, nastanitev (6 nočitev) in materiale.

Za dodatna vprašanja in informacije pišite na pifcamp@ljudmila.org

PIFcamp je del projekta Changing Weathers, ki je sofinanciran s strani Evropske Unije v okviru programa Ustvarjalna Evropa, podprogram Kultura.

Več o PIFcamp-u na http://pifcamp.ljudmila.org/sl/prihaja-pifcamp/

Več informacij o projektu Changing Weathers http://www.projekt-atol.si/project/changing-weathers/