Novice

Kultura e–novice, 22. januar 2021

Pozdravljeni, nova Ustvarjalna Evropa bo za prihodnje sedemletno obdobje imela na voljo rekordnih 2,4 milijarde EUR, kar predstavlja 80-odstotno povečanje glede na predhodni program. Mi pa medtem neprekinjeno nadaljujemo z dejavnostjo CED Slovenija. Veseli nas, da je Ministrstvo za kulturo januarja izdalo sklep, s katerim bo v prvi polovici leta 2021 zagotovilo sofinanciranje za delovanje […]

E-novice · 22. januarja 2021

Pozdravljeni,
nova Ustvarjalna Evropa bo za prihodnje sedemletno obdobje imela na voljo rekordnih 2,4 milijarde EUR, kar predstavlja 80-odstotno povečanje glede na predhodni program. Mi pa medtem neprekinjeno nadaljujemo z dejavnostjo CED Slovenija. Veseli nas, da je Ministrstvo za kulturo januarja izdalo sklep, s katerim bo v prvi polovici leta 2021 zagotovilo sofinanciranje za delovanje nacionalnega Centra Ustvarjalna Evropa. Ki bo kmalu na novi lokaciji … Zaradi selitve zadnji teden v januarju ne bomo dosegljivi na telefon. Z zamudo bomo odgovarjali tudi na e-pošto. Prosimo za razumevanje!

Vaša ekipa CED Slovenija, ki gre novim začetkom naproti …
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

SVETUJEMO VAM …

Če v januarskih dneh razmišljate o strategijah in taktikah pridobivanja sredstev na razpisih, vam priporočamo to vsebino.

(nova) USTVARJALNA EVROPA

Če vas zanimajo prvi razpisi programa Ustvarjalna Evropa (2021–2027) …
In še več dodatnih informacij na spletnem mestu CED Slovenija:
*Kakšna je vloga evropske mreže Centrov Ustvarjalna Evropa?
*Sedem let Slovenije v Ustvarjalni Evropi. Zgodba o uspehu!
*Pregled rezultatov Ustvarjalna Evropa 2014–2020.
*Video serija »Uspešno … ustvarjalno. Praznujmo skupaj!«
*Video izjava Barbare Gessler, vodje enote Ustvarjalna Evropa Generalnega direktorata za izobraževanje in kulturo.

Nova Gorica bo evropska prestolnica kulture 2025 v Sloveniji, v Nemčiji pa bo isto leto mesto Chemnitz. Zaradi pandemije covid-19 sta Reka (HR) in Galway (IE) podaljšali aktivnosti EPK do aprila 2021. Na predlog Evropskega parlamenta in Evropske komisije je oblikovana tudi nova časovnica aktivnosti prestolnic Kaunas (LT), Esch (LU) in Novi Sad (RS) v letu 2022, Veszprém (HU), Timișoara (RO) in Elefsina (GR) 2023 ter Tartu (EE), Bodø (NO) in Bad Ischl (AT) v letu 2024.

Letos bo kandidatko ali kandidata za nagrado EU za književnost EUPL ponovno predlagala Slovenija. Imena predstavnikov slovenske žirije bodo javno objavljena januarja. Nagrada bo prav tako podeljena avtorjem iz Albanije, Armenije, Bolgarije, Češke, Islandije, Latvije, Malte, Nizozemske, Portugalske, Srbije, Švedske, Tunizije in Moldavije. Za več glej tukaj.

Evropska komisija je objavila rezultate Music Moves Europe za štiri ukrepe. Med prejemniki podpore na razpisu za sodelovanje manjših glasbenih prizorišč je tudi KUD Channel Zero. Čestitamo!

RAZPISI

Goethe institut v Bruslju je skupaj s partnerji Institut français v Parizu in Izolyatsia objavil nove razpise za podporo individualni mobilnosti na področju glasbe in literarnega prevajanja (rok 28. feb.) ter arhitekture (rok 14. mar.). Za sredino februarja je napovedana tudi objava razpisa za področje kulturne dediščine. Predstavnika i-Portunus smo sicer lani novembra gostili na spletnem seminarju Mobilnost za ustvarjalnost. Dogodek si lahko ogledate v posnetku tukaj.

DOGODKI

Perform Europe je priložnost za razmislek o bolj trajnostnih, uravnoteženih in vključujočih mednarodnih gostovanjih na področju uprizoritvenih umetnosti. IETM, EFA, Circostrada, EDN in IDEA bodo 18 mesecev preskušali novo shemo za podporo uprizoritvenim umetnostim – vabljeni, da se vključite v razprave in podate predloge. Otvoritveni dogodek Perform Europe bo 28. januarja ob 14.00 (CET).

PROJEKTI za navdih in ideje …

Preverite članek Sedem let Slovenije v Ustvarjalni Evropi. Zgodba o uspehu!, pobrskajte po spletni bazi podprtih projektov in si oglejte ustvarjalne zgodbe Creative Europe Stories.

Preveri sveže PARTNERSKE PONUDBE:
*Grčija – Greek Center of Art and Culture in Melissanthi Spei
*Latvija – Vidzeme University
*Romunija – Institute for Research and Cultural Training
*Evropska platforma Liveurope, katere član je tudi Kino Šiška, vabi nove člane. Rok prijave je 19. februar 2021.