Novice

Kinodvoru podpora za spletno promocijo evropskih AV del

Evropska komisija bo namenila 9,9 milijona EUR za spletno promocijo evropskih AV del. Med prejemniki podpore programa Ustvarjalna Evropa je prvič tudi slovenski prejemnik podpore. Kindovor kot partner sodeluje v projektu Film for kids at hospitals. Čestitamo!

Rezultati · 24. septembra 2020

Evropska komisija je objavila rezultate razpisa za spletno promocijo evropskih AV del (EACEA 23/2019). Na razpis je prispelo 114 prijav, podporo v skupni višini 9,9 milijona EUR pa bo prejelo 44 projektov. Med podprtimi je največ projektov , ki jih koordinirajo organizacije iz Francije (14 projektov) in Nemčije (6 projektov).

V projektu Film for kids at hospitals, kot partner sodeluje Kinodvor iz Slovenije, vodja projekta pa je Udruga Djeca susreću umjetnost iz Hrvaške. Partnerji projekta so, poleg Kinodvora , še švedski BUFF Filmfestival, španski Drac Màgic, italijanski Il Nuovo Fantarca a r.l. ter belgijski JEF. Skupaj bodo prejeli podporo v višini 60.000 EUR, Kinodvor pa bo za svoj del aktivnosti prejel 9.825 EUR.

Več informacij o rezultatih: EACEA.

Podpora za spletno promocijo evropskih AV del je namenjena nadnacionalnemu trženju, znamčenju in distribuciji avdiovizualnih del na vseh drugih nekinematografskih platformah ter spodbujanju novih načinov distribucije za razvoj inovativnih poslovnih modelov.