Novice

Kako lahko kultura in ustvarjalnost spodbudita zeleni prehod?

Zeleni prehod je horizontalni cilj, ki ga morajo naslavljati prav vsi prijavitelji na razpise Ustvarjalna Evropa, tudi ko »ozelenitev« ni njihova glavna prednostna naloga.

Zelene prakse · 20. oktobra 2023

V branje priporočamo poročilo Voices of Culture z naslovom Culture and Creative Sectors and Industries driving Green Transition and facing the Energy Crisis v katerem strokovnjaki s področja kulture analizirajo načine in priložnosti za pospešitev zelenega prehoda in reševanje energetske krize v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih ter prek njih.

Oktobra 2023 smo sodelovali na 26. Festivalu slovenskega filma v Portorožu na osrednji okrogli mizi v z naslovom: Trajnostne prakse v filmski industriji. Ines Kežman iz Motovile (CED Slovenija) “se je dotaknila tudi teme pridobivanja evropskih in regionalnih sredstev za trajnostne vsebine in trajnostno produkcijo ter povedala, kako Avstrija spodbuja trajnostne prakse v filmski industriji”.

Pomnite: Zeleni prehod je horizontalni cilj, ki ga morajo naslavljati prav vsi prijavitelji na razpise Ustvarjalna Evropa, tudi ko »ozelenitev« ni njihova glavna prednostna naloga. Več o zelenih praksah na CED Slovenija tukaj.