Novice

Glej, k neki manjka

Gledališče Glej v sklopu projekta »Generacija generaciji« s podporo Ustvarjalne Evrope 12. maja na oder postavlja že drugo gledališko produkcijo najstnikov. Vabljeni!

Kultura · 5. maja 2016

Gledališče Glej skupaj s partnerji iz Nizozemske (Likeminds), Francije (Théâtre du Pélican) in Nemčije (Das Letzte Kleinod) sodeluje pri projektu Generacija generaciji / Generation to Generation (G2G), namenjen tako najstnikom kot vsem tistim, ki se z najstniki ukvarjajo. Ta mesec bodo na oder postavili že drugo gledališko produkcijo najstnikov z naslovom Glej, k neki manjka.

Predstava Glej, k neki manjka se ukvarja s temo odsotnega starša. Ta je po naših izkušnjah lahko odsoten fizično, čustveno ali oboje, vedno ali pa samo tu in tam. Predstavo o naših odsotnih starših sestavljajo krajši, samostojni prizori, miniaturne predstave, ki so jih igralci sami zasnovali, odrsko razvili in izvedli od začetne ideje pa do končnega rezultata. V procesu smo raziskovali odnos do naših staršev ali starša, ki je odsoten, poskušali smo izraziti naše občutke in misli, ki nas ob tej odsotnosti naselijo. Zanimalo nas je, kako naše družinske zgodbe uprizoriti in jih narediti zanimive za gledališče. Razmišljali in snovali smo koncepte, poante, situacije, monologe, dialoge, in si zastavili vprašanje, kako svojemu gledalcu predati sporočilo o naših intimnih izkušnjah, da bi lahko tudi on razumel. (vir: Glej)

Premiero si lahko ogledate v Gledališču Glej 12. maja 2016 ob 20. uri, ponovitev predstave bo 13. maja ob 20. uri. Za več Glej.

Vabljeni!

Več o projektu G2G s podporo Ustvarjalne Evrope (podprogram Kultura) na CED Slovenija.