Novice

Fondazione Fitzcarraldo bo skupaj s partnerji pripravil študijo o razvoju občinstva

Na podlagi javnega naročila, ki ga je Evropska komisija objavila avgusta 2015, bodo organizacije Fondazione Fitzcarraldo, Culture Action Europe, ECCOM Progetti srl in Intercult Productions Ek. För za Komisijo izdelale študije o razvoju občinstva.

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 14. januarja 2016

Evropska komisija je objavila rezultate razpisa javnega naročila za študijo o razvoju občinstva (EAC/08/2015). Konzorcij organizacij, pod vodstvom Fondazione Fitzcarraldo in skupaj s Culture Action Europe, ECCOM Progetti srl in Intercult Productions Ek. För, bo zabeležil uspešne pristope in metode na področju razvoja občinstva, ki bi kot primer služili drugim evropskim kulturnim organizacijam. Poleg tega bodo slednji služili tudi kot podlaga oz. merila izbora v okviru prihodnjih razpisov programa Ustvarjalna Evropa. Več na EK.

Javno naročilo je sicer ukrep medsektorskega sklopa programa Ustvarjalna Evropa, v okviru katerega Komisija z namenom spodbujanja razvoja politik, inovacij, privabljanja občinstva in poslovnih modelov v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, izvaja številne podporne ukrepe. Več preberete tukaj.