Novice

FeKK: MEDIA okrogla miza o koprodukcijah (kratkih) filmov

Med 24. in 28. avgustom bo v dvorani Slovenske kinoteke in na prostem, v avditoriju na muzejski ploščadi Metelkova, potekal Festival kratkih Kraken – FeKK, kjer CED Slovenija soorganizira okroglo mizo na temo koprodukcij (kratkih) filmov v regiji (26. avgust, 19.00, KULT3000) – vabljeni!

Dogodki · 7. avgusta 2015

Festival kratkih Kraken (FeKK) je mednarodni festival kratkega filma, kjer se bo letos domačemu občinstvu in stroki predstavila mednarodna in slovenska kratkometražna produkcija. FeKK si prizadeva postati stičišče mednarodnih avtorjev, teoretikov, producentov in festivalskih organizatorjev in s tem spremeniti dosedanjo odsotnost relevantnega prostora za razmislek o kratki filmski formi na domači filmski sceni.

MEDIA OKROGLA MIZA – O REGIONALNIH KOPRODUKCIJAH
Mednarodne filmske koprodukcije so pogosto lahko (edina) pot do uspešne realizacije in distribucije tako celovečernih kakor tudi kratkometražnih filmov. Zaradi majhnosti našega prostora so še posebej dobrodošle, vendar pa zahtevajo določeno znanje in angažma.

S ciljem opredeljevanja glavnih okvirjev koprodukcij kratkih filmov v regiji Center Ustvarjalna Evropa v okviru festivala FeKK organizira njegov osrednji strokovni dogodek – MEDIA okroglo mizo, ki bo v debati omožnostih, pogojih, prednostih in slabostih koproduciranja združila mednarodne strokovnjake, financerje ter producente iz Slovenije in držav nekdanje Jugoslavije.

SODELUJOČI STROKOVNJAKI

  • glavna mednarodna gostja, strokovnjakinja in poznavalka evropskih trendov na področju kratkega filmaVanja Kaluđerčić, ki je študij končala v Ljubljani in bila ena izmed pobudnic festivala Kino Otok, danes pa deluje kot filmska selektorica in strokovna sodelavka priznanih mednarodnih festivalov in usposabljanj (vodja industry sekcij Sarajevskega filmskega festivala – Mini Market, danskega festivalaCPH:DOX in francoskega Les Arcs ter tutorica in odločevalka MEDIA usposabljanj European Short Pitch, Torino Film Lab idr.)
  • domači ter tuji gostje iz regije: Jožko Rutar – Slovenski filmski center, Miha Černec – Staragara / Tramalfilm, Marina Gumzi – Nosorogi in Sanja Ravlić iz Hrvaškega avdiovizualnega centra.
  • povezovalec pogovore bo Igor Prassel, programski direktor festivala animiranega filma Animateka in direktor Festivala slovenskega filma ter poznavalec mednarodnih trendov na področju kratke filmske forme

FeKK IT! okrogla miza na temo filmskih koprodukcij v regiji se bo zgodila v sredo, 26. avgusta, ob 19. uri v prostorih KULT 3000 (Metelkova 2/a), sledil pa ji bo družabni dogodek za mreženje – vljudno vabljeni!

Prijave udeležbe so zaželene, sprejemamo jih do 26. avgusta do 16.00 na sabina.briski@ced-slovenia.eu.

Vezane novice:

  • Rok za prijave projektov na priznano MEDIA usposabljanje za razvoj kratkih filmov European Short Pitch 2016: 30. september 2015
  • Javno povabilo SFC k oddaji idejne zasnove vizualne podobe dogodka »Noč kratkih filmov« – rok: 10. september 2015.