Novice

Evropski forum o medijski pismenosti

Prvi evropski forum o medijski pismenosti bo potekal 27. in 28. maja na sedežu organizacije UNESCO v Parizu. Osrednji temi bosta vključitev medijskega izobraževanja v evropske učne načrte in razvoj pobud na področju neformalnega izobraževanja.

Priložnosti · 16. aprila 2014

Glavni cilj foruma je prispevati k predlaganim priporočilom za vključitev medijskega izobraževanja v evropske učne načrte in razvoju pobud na področju neformalnega izobraževanja in izobraževanja prikrajšanih skupin, oblikovanih na podlagi poglobljene raziskave v 27 evropskih državah.

Konferenca bo med institucijami, strokovnjaki, predstavniki industrije, šolami in mediji ter med političnimi in regulativnimi organi spodbudila razpravo o priporočilih in njihovi prilagoditvi. Dogodek bo prispeval tudi k vzpostavitvi sodelovalne platforme, ki bo predstavljala evropski del zavezništva GAPMIL (Global Alliance for Partnerships on Media and Information Literacy).

Glavne teme foruma so:
* izobraževalni modeli in najboljše prakse na področju uvajanja medijske pismenosti v nacionalne učne načrte;
* vloga medijske in informacijske pismenosti: k bolj realistični komunikaciji med kulturami;
* razvoj raziskav in orodij za ocenjevanje medijske pismenosti.

Udeležili se je bodo strokovnjaki, učitelji, medijski delavci, predstavniki industrije, avdiovizualnih organov, raziskovalci, nevladne organizacije in skladi, ki bodo razpravljali o politikah na področju medijske in informacijske pismenosti na evropski ravni. Konferenco financirata Evropska komisija in UNESCO, soorganizatorja pa sta Gabinete de Comunicación y Educación in projekt EMEDUS v okviru zavezništva GAPMIL.

Več informacij: www.europeanmedialiteracyforum.org