Novice

Evropske oblikovalske zgodbe: debata in razstava

MAO in art:tečaji (Zavod Suri) vas 9. novembra vabita na debato o pristopu k oblikovanju in proizvodnji v češkem in evropskem okolju. Hkrati bo na ogled istoimenska razstava z deli skoraj 20 oblikovalcev in ustvarjalnih projektov iz različnih evropskih držav. Dogodka sta del projekta Evropske oblikovalske zgodbe s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kultura · 2. novembra 2016

Evropske oblikovalske zgodbe (European Design Stories) so mednarodni kuratorski projekt dokumentiranja zgodb v delih izbranih oblikovalcev. Te zgodbe so zbiralci intimnih trenutkov v ustvarjalnih procesih, načinih razmišljanja ter v delovnem in življenjskem okolju, ki kar najbolje povzamejo zgodbo končnega izdelka.

art_tecaji_postaZavod Suri (art:tečaji), ki je partner projekta, vas v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) vabi v sredo, 9. novembra, na dva dogodka Evropske oblikovalske zgodbe v MAO:

MAO debata ob 18.00

MAO in art:tečaji bosta gostila debato, na kateri bosta Michaela Tomišková in Jakub Janďourek, ustanovitelja češkega studia produktnega oblikovanja DECHEM, delila svoje poglede o pristopu k oblikovanju in proizvodnji v češkem in evropskem okolju.

Razstava ob 20:00 uri

Razstava Evropske oblikovalske zgodbe v intimnem prostoru grajske kapele predstavlja dela skoraj 20 oblikovalcev in ustvarjalnih projektov iz različnih evropskih držav. Prikazan bo multimedijski mozaik avtentičnih intervjujev v obliki videov in kratkih dokumentarnih filmov o oblikovalcih in prostorih, s katerimi se srečujejo na svojih potovanjih.

Več v vabilu tukaj (.pdf).