Novice

Delavnica »FUTURE.HUMAN@WORK« v Novi Gorici

Akademija za umetnost UNG in zavod Kersnikova v sklopu projekta MAST in s podporo Ustvarjalne Evrope v Novi Gorici, med 11. in 15. mar. 2019, organizirata mednarodno delavnico za študente iz šestih držav, ki bodo sestavili prvo orodjarno za inovacije.

Kultura · 7. marca 2019

Partnerski konzorcij projekta MASTMaster Module in Art, Science and Technology razvija praktično naravnan študijski modul na križiščih umetnosti, znanosti in tehnologije ter združuje metodologije in prakse, ki tesno prepletajo akademsko sfero s kulturnimi in ustvarjalnimi sektorji. Podpora Ustvarjalne Evrope za projekt je namenjena interdisciplinarnemu pristopu povezovanja učnih vsebin v kulturnih in umetniških magistrskih študijskih programih, s ciljem povezati ustvarjalnost s tehnološkimi in digitalnimi veščinami ter podjetniškimi spretnostnimi diplomantov kulturno-umetniških študijskih smeri.

V Novi Gorici bo med 11. in 15. mar. 2019 potekala intenzivna mednarodna delavnica za študente, in sicer na temo FUTURE.HUMAN@WORK – Rethinking, Art, Science and Technology for Social Europe.

Dogodek, na katerem bodo študentje iz šestih držav ob podpori domačih in tujih mentorjev sestavili prvo orodjarno za inovacije, gosti Akademija umetnosti, skupaj z Zavodom Kersnikova. Mentorski tim delavnice sestavljajo prof. dr. Peter Purg (UNG, Novi mediji), umetniški vodja Galerije Kapelica Jurij Krpan (Kersnikova) ter priznani interdisciplinarni umetnici Robertina Šebjanič in Špela Petrič. Gostujoči predavanji na temo menedžmenta inovacij ter njihovih povezav z znanostjo bosta ponudila Simon Mokorel (gostujoči predavatelj na Flapax/Arctur) ter prof. dr. Mladen Franko (UNG, Fizika), delavnico pa bodo ob izbranih zunanjih strokovnjakih z Goriške spremljali tudi drugi predstavniki konzorcija MAST.

Več informacij tukaj in/ali v promocijskem letaku.