Novice

Dan Evrope praznujemo s filmom

CED MEDIA pisarne iz Bolgarije, Hrvaške in Slovenije med 9. in 12. majem 2024 omogočajo brezplačen ogled filmov, ki so nastali s podporo programa Ustvarjalna Evropa MEDIA.

Dogodki · 6. maja 2024

CED MEDIA pisarne iz Bolgarije, Hrvaške in Slovenije omogočajo brezplačen ogled filmov iz omenjenih držav.

Ob dnevu Evrope, 9. maja ob 20.00, bodo trije filmi, ki so nastali s podporo programa Ustvarjalna Evropa MEDIA, 72 ur brezplačno na voljo na spletu za ljubitelje filma v Bolgariji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Poleg tega bo na ta dan v Kino Edison v Karlovcu na Hrvaškem brezplačna projekcija filma Vasil režiserke Aveline Prat.

Na spletu si boste lahko ogledali:

  • Iz Cremone v Cremono / From Cremona to Cremona (Bolgarija, 2016), dokumentarni film, 75’
    Scenarij in režija: Marina Averina, Produkcija: Martichka Bozilova (Agitprop / Bolgarija), Koprodukcija: Erica Barbiani (Videomante / Italija).
  • Zbornica / The Staffroom (Hrvaška, 2021), drama, 126’
    Scenarij in režija: Sonja Tarokić, produkcija: Ankica Jurić Tilić (Kinorama / Hrvaška), koprodukcija: Janja Kralja (KinoElektron / Francija).
  • Smučarske sanje / Melting Dreams (Slovenija, 2022), dokumentarni film, 84’ [foto]
    Scenarij in režija: Haidy Kancler, produkcija: Boštjan Virc (Studio Virc / Slovenija), koprodukcija: Sabine Gruber in Peter Drössler (Film Flair / Avstrija) ter Ari Matikainen (Kinocompany / Finska).

Povezave na filme bodo skupaj s kodami za brezplačen ogled dostopne TUKAJ od četrtka, 9. maja od 20.00 do nedelje, 12. maja do 24.00. Ogled filmov je možen zgolj v Bolgariji, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Dogodek organizirajo CED pisarne iz Bolgarije, Hrvaške in Slovenije. Partnerja dogodka sta Kino Edison in točka Europe Direct Karlovac. Projekcijo slovenskega filma omogoča Filmoteka z Bazo slovenskih filmov.