Novice

Beležimo izjemen uspeh slovenskih filmskih producentov

Staragara, Belafilm, Inštitut za transmedijski dizajn bodo skupaj prejeli 120.000 EUR podpore Ustvarjalne Evrope, potem ko so aprila uspešno kandidirali na razpisu MEDIA za podporo razvoju posameznih projektov. Čestitamo!

Rezultati · 10. oktobra 2017


Na spomladanskem roku MEDIA razpisa za podporo razvoju posameznih projektov (EACEA 20/2016; rok: 20. apr.) so sredstva podprograma MEDIA pridobili kar trije slovenski producenti. Vsak po 30.000 EUR podpore za igrana filma sta pridobila že izkušena prijavitelja, tj. Staragara producenta Mihe Černeca za projekt/film/mednarodno koprodukcijo Riders v režiji obetavnega Dominika Menceja ter produkcijska hiša Bela film Ide Weiss za Ne pozabi dihati režiserja Martina Turka.

"Twisted Stories", foto Dalibor Kazija.
“Twisted Stories”, foto Dalibor Kazija.
Inštitut za transmedijski dizajn producentke in režiserke Sare Božanić pa je za Slovenijo prvič pridobil MEDIA podporo v kategoriji animiranega projekta! Zvite pravljice, transmedijsko reinterpretacijo znanih zgodb, povedanih skozi medij animirane spletne epizode, televizijskih serij ter navidezne resničnosti, integrirane v razstavni prostor, ki je namenjen dejavnemu soustvarjanju zgodbe s pomočjo tehnologije navidezne resničnosti (VR) bo podprogram MEDIA podprl s 60.000 EUR razvojnih sredstev.