Novice

Arhitektka, gradbenica, oblikovalka: sodeluj na 4. Dnevu odprtih vrat ateljejev!

Center arhitekture Slovenije projektantkam ponuja možnost, da na dan žena, 8. mar. 2019, širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo. Rok prijave: 1. mar. 2018. Dogodek je vzniknil v sklopu projekta MoMoWo s podporo Ustvarjalne Evrope, pri katerem je sodeloval Umetnostnozgodovinski Institut Franceta Steleta.

Kultura · 25. februarja 2019

MoMoWoWomen’s Creativity Since the Modern Movement je bil prvi izbrani in financirani projekt EU, ki je bil posvečen arhitektkam, gradbenicam in oblikovalkam. Primarni cilj projekta MoMoWo je bil prepoznavanje in razumevanje vzrokov, ki so (in v določeni meri še) ovirali afirmacijo žensk, aktivnih v svetu projektiranja in gradnje.

MoMoWo ni bil le raziskovalni projekt, saj se je s posebno pozornostjo osredotočal na razširjanje znanja o tako pomembni tematiki, tudi skozi organizacijo Dnevov odprtih vrat ateljejev arhitektk in oblikovalk. Projekt je k sodelovanju vabil širše skupine ustvarjalk in prispeval k njihovi boljši družbeni razpoznavnosti v globalno spreminjajočem se svetu. To poslanstvo s prevzemom organizacije Dnevov odprtih vrat od letošnjega leta pod pokroviteljstvom ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinskega instituta Franceta Steleta nadaljuje Center arhitekture Slovenije.

Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2019, Center arhitekture Slovenije organizira četrti Dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk in oblikovalk. Dan odprtih vrat ponuja projektantkam možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo.

Si arhitektka, gradbenica, oblikovalka? Je tvoj atelje v Sloveniji?
Sodeluj na četrtem Dnevu odprtih vrat ateljejev!
Odpri vrata svojega ateljeja ali delavnice in nam razkaži svoje delo in projekte.
Rok prijave: 1. marec 2019. Prijavi se tukaj.
Več informacij: info@centerarhitekture.org.